Vad får man som förtroendevald säga egentligen?

Ja som förtroendevald får man ju kanske inte gå och prata eller säga allt som man gör om dagarna. Det är en väldig balansgång och sen vill ju kanske inte varken företag eller medlemmar att känslig information ska komma ut.

Men visst måste vi förtroendevalda mer gå ut och tala om när vi gör något eller kräver något av bolaget, om det inte direkt skulle vara skadligt för företaget om det kommer ut. Många gånger vill ju också företaget att det ska hållas tyst om så att det ser ut som om de själva kommit på lösningen och kanske inte alltid vill ge cred till facket. Det där är ju också skillnad från arbetsgivare till arbetsgivare och också från fråga till fråga.

Det som är genomgående är ju att vi måste säga till när vi faktiskt gör det bättre för våra medlemmar, men även kunna stå för när vi tar svåra beslut. Men en sak är säker från FTF’s personalklubb på Länsförsäkringar Stockholm i alla fall ska vara så öppna vi bara kan. Det är också viktigt för alla att förstå de gångerna vi inte kan prata om det.

Men frågan är ju också vad man som medlem vill veta! Men det kan ju bara medlemmarna svara på.

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 23 mars, 2011, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: