Är det inte dags för lönesamtal snart?

Ja nu har ju FTF och FAO (Arbetsgivarorganisationen) kommit överens om ett kollektiv avtal, så när kommer lönesamtalen?

Ja den frågan får jag nog dagligen just nu från medlemmar och andra inom företaget. Ska försöka ge ett svar som inte är ett svar, ja ni kommer säkert fatta senare.

Lönesamtal kommer det inte bli några längre! Vi går i och med det nya kollektivavtalet ifrån det som förut kallades lönesamtal och har istället en lönedialog. Ja men vad är skillnaden på det då? Jo det är så enkelt att en dialog ska innebära att chef och medarbetare ska ha en dialog om att få löneökning enligt de kriterier som det lokala avtalet säger. (lagom flummigt va??)

 – Jaha men då blir det ju som innan att chefen kommer och säger att du får den här lönen?
Näe så vill vi inte ha det igen och exakt hur själva lönedialogen ska se ut är en av de sakerna som vi ska komma överens om i det lokala avtalet. Så också själva löneutrymmet.

Det jag försöker säga är att det gamla lönesamtalet är borta och nytt är att allt förhandlas lokalt, allt från kritierierna till löneutrymme, och sen ska alla de löner som satts på FTF-medlemmar gås igenom så att det inte är en sne fördelning. Det ska vi sen vara överens om. Ja om nu det lokala avtalet säger det.

Så för att korta ner det ännu mer är att när vi har ett lokalt kollektivavtal kommer lönedialogerna att komma igång. Men först tänkte vi se till att vi är rätt utbildade i nya kollektivavtalet samt att vi tar reda på vad NI vill med lönedialogen. Men vi kommer hålla medlemmarna på Länsförsäkringar Stockholm informerade om vad som händer, när det händer nått.

På torsdag ska vi åka på utbildning i nya kollektivavtalet och i april har vi inplanerade träffar med Länsförsäkringar Stockholm för att göra det lokala avtal som vi hoppas blir det bästa för oss här!

Glöm inte läsa nya finansliv, uttalar mig där om nya kollektivavtalet också! Och som vanligt kan ni ju maila till styrelsen om ni undrar något!

Mer information om nya kollektivavtalet kan du också läsa mer utförligt på FTF’s centrala hemsida! Klicka HÄR

Vi hörs och ses!

Lars Dahl

Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 29 mars, 2011, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: