Dags att förhandla lokalt avtal!

Nu har vi i Personalklubben utbildat oss klart och är redo att gå in och förhandla det kollektivavtal som ska avgöra hur mycket ni medlemmar kommer få i löneförhöjning.

Vi har är så länge två inplanerade förhandlingsdatum med Marie Sohlberg och Hans Benndorf, där det första datumet är den 28:e april.

För er som då inte uppmärksammat det nya kollektivavtalet så är det nya i år att vi lokalt ska komma överens om både processen och löneutrymmet. Det finns självklart ramar och saker vi inte får förhandla bort, men det mesta ska vi nu förhandla lokalt.

Men nu kära medlemmar är det så att det är svårt för oss att föra er talan om vad ni vill utan att ni säger ert!

Därför kommer vi skicka ut en enkät som det är extremt viktigt att du svarar på och det snarast så vi kan sätta igång och sätta en strategi för hur vi ska förhandla fram det nya avtalet!

Enkäten är helt anonym och syftet är att få fram hur just du och övriga medlemmar ser på den stundande dialog som du ska ha om din löneutveckling. Om du inte svarar är det svårt för oss att ta ett beslut utifrån vad våra medlemmar tycker och då måste ju vi bestämma, och det är ju inte säkert att det är vad majoriteten vill. Den kommer komma via mail som en webbaserad enkät.

När är era lönedialoger då? Ja det är svårt att säga exakt men vi hoppas ju att det ska vara i full fart i maj, men det hänger ju på om vi kan komma överens om ett nytt avtal. Så ta nu inte detta som att vi lovar lönedialoger i maj utan som ett riktmärke.

Mer information om nya avtalet hittar ni som sagt på FTF’s hemsida!
KLICKA HÄR

Med vänliga hälsningar

Förhandlingsdelegation
Håkan Haraldsson, Lars Dahl och Birgitta Adolfsson

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 31 mars, 2011, in Allmänt. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: