Fackligt engagemang, en självklarhet?

Idag har jag varit på en workshop tillsammans med Finansförfundet och FTF gällande fackligt engagemang och då, med inriktning för unga förtroendevalda.

Vi har pratat bland annat om hur får vi medlemmarna mer engagerade och hur får vi mer engagerade förtroendevalda. Mycket av dagen handlade om att tänka utanför ramarna och se på facket och fackstyrelserna mer utifrån. Hur ser det ut idag? Hur vill vi att det er ut om 10 år?

En annan sak vi pratade om är ju hur vi får unga idag att vilja vara med i facket, eller till och med kanske engagera sig. På vilket sätt får man unga att se fördelen som vi gör utan att blanda in ideologi som kan kännas lite mossigt?

Ja jag har ju mina tankar och idéer om vad vi kan göra o då egentligen för att få alla att förstå fördelen med ett starkt fack!

Det första är ju faktiskt att synas på de arenor som våra medlemmar finns, oavsett vilken målgrupp det är. Vi i styrelsen måste alltså ut och prata med våra medlemmar och även de som inte är medlemmar. Vi måste synas med i sociala medier så som denna blogg, men även på facebook. Det finns alltså ingen universal lösning på det utan man måste hitta fler lösningar. Och en sak till, om man inte frågar folk om de vill engagera sig så kan man ju inte få fler heller. Alla kommer ju inte fram frivilligt och säger att de vill engagera sig!

Och sen måste man ju inte sitta i styrelsen för att vara engagerad, eller ens kontaktombud! Det finns säkert andra frågor som både medlemmar och ickemedlemmar skulle vilja påverka på arbetsplatsen.

Men vad hade fått er att engagera er mer i er arbetsplats och det som händer där? Och är det en självklarhet att vara engagerad bara för man är medlem?

Lars Dahl
Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 5 april, 2011, in Allmänt. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: