Vi tjatar om mångfald, men är fackförbunden så mycket bättre?

Vi ser det och hör det hela tiden på de företag vi jobbar på, att man har mångfald. Det finns till och med policies och riktlinjer och de låter alla likadant.

Vi skall skapa en arbetsmiljö som gynnar vår strävan efter jämställdhet och mångfald. Vi skall alltså se till att arbetsförhållandena passar alla arbetstagare oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

Detta utdraget från Länsförsäkringar Stockholm

Detta är jättebra och det är inte så att jag inte tycker arbetsgivaren jobbar med detta, det jag menar är att fackförbunden själva inte jobbar med det! Hur många personer med invandrarbakgrund, eller till och med första generationens invandrare finns. Hur många öppet homosexuella finns det i de olika personalklubbarna? Hur många med funktionshinder och så vidare? Statistiken är inte speciellt lovande faktiskt! Bara titta på min egen personalklubb, LFABs eller varför inte på LFP (Länsförsäkringsgruppens personalförening). varken i klubbarna, föreningen eller ens valberedningen finns det mångafald!

Är inte expert på hur det ser ut inom FTF i stort, men jag tror inte att det är en mer lovande bild där faktiskt.

Men varför är det så? Släpper vi inte in det eller är det branschen i stort och att det inte är många inom dessa kategorier? Vågar man inte vara öppet homosexuell på arbetsplatsen? Varför har jag själv väntat tills nu med att skriva att jag är öppet homosexuell?

Jag tycker detta är något som inte bara de företag vi jobbar på ska arbeta med utan tycker att det är en självklarhet för vårt fackförbund men även andra fackförbund att jobba med. Men vem tar bollen?

Lars Dahl
Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 19 april, 2011, in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

  1. Otroligt bra inlägg Lars! Jag är iaf med och plockar upp den bollen, alla gånger! 🙂

  1. Pingback: Inlägg 100! En tillbakablick « FTF-LF Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: