Påsken passerad, snart börjar förhandlingarna om nya lokala löneavtalet och Finansliv.

Ja nu har påsken passerat och något som visade sig precis innan påsk var att den komp man jobbar in under helgdagarna har schemalagts med en timme här och en timme där. Detta är inte riktigt vad vi kommit överens med arbetsgivaren om sen tidigare utan ska ledigheten schemaläggas i anslutning till jobbad storhelg så ska den vara i följd. Enligt avtalet så får man en timme komp per arbetad timme när man jobbar storhelg och arbetsgivaren ska schemalägga den ledigheten i anslutning till jobbad storhelg. Nu har man aldrig gjort så för det varit svårt att schemalägga och när man fått över 40 timmar komp så har det utbetalats som pengar.

Detta är självklart inte ok för oss och vi för en dialog nu med arbetsgivaren, och mer information kommer. Där kommer jag även ta upp mitt missnöje med att semestrarna kommer ut sent i år igen samt att schemaläggningen i stort inte fungerar tillfredsställande.

Men på torsdag så kommer vi sätta oss ner med Marie och Hasse och börja förhandla om nya kollektivavtalet för Länsförsäkringar Stockholm samt även ta upp diskussionen om att vi tycker det är dags att vi får lite mer personallån som jag skrivit om tidigare! Men redan nu har jag färdigställt våra frågor och svar på vissa kommentarer som ni lämnat i undersökningen.

Men jag har en kommentar jag tänkte vi kan lägga ut svaret på här också!

” Årliga lönedialoger ska det vara, inte vartannat år!”

 I och med detta avtal är det lönedialog varje år och kommer att fortsätta vara så. Sen löper avtalet på 3 år, men själva procentsatsen sätts varje år via förhandling mellan företaget och lokala klubben. Om man inte är överens så finns ”nödutgången” i det centrala avtalet kvar.

 

Sen måste jag ju promota Finanslivs tävling som de har just nu!!

 

Har du sett Finansliv Utmaningen? Det är en ny tävling där man kan tävla om en spahelg eller en resa till London genom att svara på frågor om bank, försäkring och finans. Man tävlar både individuellt och för sitt företag.

Kör några testfrågor här www.finanslivquiz.se
Efter testomgången kan man registrera sig och börja tävla.

 Vi ses och hörs!

Lars Dahl
Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 26 april, 2011, in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: