Föreningsstämman är nu lagd till handlingarna, men vi fick med oss en del jobb hem.

Nu är vi hemma igen efter att i dagarna två varit på årsstämma för vår personalförening LFP i Mariefred.

Igen då för er som faktiskt inte vet om det eller känner till det så består ju FTF på Länsförsäkringar av en föreningen som är över alla länsbolag. Därutöver så är det 26 klubbar som fått delegerat ansvar för förhandlingar med mera på respektive länsbolag, LFAB och mäklarservice.

Men inom fackförbunden är det så att en arbetsgivare, koncern eller koalition har en förening och sen har man personalklubbar på respektive arbetsplats.

I vårt fall är då alltså arbetsplatsen respektive länsbolag. Personalföreningen är det som är den egentliga huvudparten genetemot arbetsgivaren men vi i klubben har fått delegerat till oss att göra detta åt dem. De hjälper sen till om det inte går bra för oss eller på saker som berör alla bolag och är för viktigt att låta klubbarna ta det själva. Det är även LFP som kliver in i klubbar där man har problem antingen med styrelsen i klubben eller ledningen. Vi har ju Håkan Haraldsson hos oss för vi inte hade någon förra året som ville bli ordförande.

Men nog om rabblandet nu och åter till väsentligheterna!

Vi har alltså varit på årsstämma där vi förutom det vanliga årsmötet även har haft andra aktiviteter i form av föreläsningar, grupparbeten, med mera. Själv stod jag för en liten genomgång av hur jag gör för att nå ut till er medlemmar, dvs bloggandet, twittrandet och facebookandet och så vidare. Det togs emot väldigt bra av alla och jag kommer nog få många frågor och begäran om hjälp för att komma igång, vilket jag tycker är jättekul! Många tycker det är svårt att komma igång och andra kanske inte är så vana vid tekniken som kanske jag är, men som sagt hjälper gärna till!

Vi hade också lite gruppaktiviteter där vi bland annat skulle skriva ner punkter för vad vi tycker gällande till exempel hur vi nårr ut till våra medlemmar, vad ska föreningen jobba med för frågor, vad ska förbundet jobba med och hur attraherar vi ungdomar att gå med i facket och se fördelarna även om man inte planerat att stanna i 10 år på samma arbetsplats. Vi kommer få en sammanställning av vad vi alla skrivit och kommit fram till men det var välädigt nyttigt att få prata med andra personer i andra klubbar inom LF. Vi sitter ju med liknande problem men även med väldigt olika problem beroende på vilken ledning man har och så vidare.

Vi tog en tur på Gripsholmsslott där vi blev matade med historia som jag ska vara ärlig och säga att jag inte minns mycket av. Det var många kungar och drottningar och gamla saker. Gripsholm slott grundades 1537 det kommer jag ihåg i alla fall! Men det var storslagna miljöer och vackra saker.

En av de viktigaste sakerna som hände var att vi fick ta del av den medlemsundersökning som några av er antagligen svarat på där vi får med oss en massa saker att arbeta på! Bland anant så anser våra medlemmar att våra klubbar inte är förhandlingskraftiga så som ni ser det. Men mycket tror jag är att vi måste tala om för er när vi är det , och inte låta arbetsgivaren ta åt sig äran för allt när vi är överens. så det kommer nog komma någon form av information om vad vi i personalklubban förhandlat fram för er medlemmar!

Själva årsmötet var rätt odramatiskt med godkändande av verksamhetsberättelse och ekonomi och sånt som man tar beslut om på årsmöten. 2 nya personer valdes in i styrelsen och vilka som ingår ska jag snart skriva. Själv försökte jag utöka antalet personer i styrelsen med 2 suppleanter då jag tycker det är viktigt att få in nya personer i LFP även om man kanske inte kan eller känner sig redo att engagera sig fullt ut. Men blev väldigt nerröstad då man tycker styrelsen blir för stor, det är svårt för folk på kort varsel att förbereda sig och massa annat strunt. Men det är en demokratisk process så jag rättar mig ju självklart efter vad stämman valt. Så det är kvar 8 ordinarie ledamöter och inga suppleanter. Men det är ju stämma även nästa år!

Men Styrelsen består utav:
Håkan Haraldsson Bolag 42, Ordförande
Linda Pettersson Bolag 11, Vice ordförande
Jan Nilsson Bolag 03
Ulf Hamrén Bolag 34
Susanne Lindberg Bolag 50
Torleif Carlsson Bolag 10
Jonas Danielsson Bolag 08 (Ny i styrelsen)
Helen Lundin Bolag 04 (Ny i styrelsen)

Respektive position i styrelsen väljer ju styrelsen själva men det kan vi säkert få fram när de bestämt det och det protokollet är klart om ni så önskar.

Sist men helt klart inte minst vill jag tacka Kristina Ottosson på Östgöta Brandstod för det kanonjobb hon gjort med att organisera allt samt fixat med resor, boende, och aktiviteten på Gripsholms slott! Du är en klippa som förtjänar alla lovord du kan få!

Från vår personalklubb var det jag Lars Dahl, Birgitta Adolfsson samt Lena Wallenius som åkte.

Nu laddar vi för Vårfest och hoppas att jag ser många av er där!

Undrar ni om löneförhandlingarna så läs tidigare inlägg här på bloggen!

Lars Dahl
Vice Ordförande.

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 6 maj, 2011, in Allmänt and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: