Arbetstidsavtalet justerat, eller förtydligat kanske man ska kalla det.

Nu är helgen över och dags för en ny vecka fylld med äventyr!

Det sista vi gjorde innan helg, förutom att några av oss var på en väldigt trevlig vårfest som vi tackar kamratföreningen för, var också att gå igenom arbetstidsavtalet.

Det som föranledde det var ju att man schemalagt komptiden för påsken med lite tid här och där. Något som vi inte tyckte var helt ok även om vi håller med om att tiden ska kunna schemaläggas av arbetsgivaren.

Men vi hade ett samtal och kom fram till följande som också kommuniceras till alla chefer.

Vi har funnit en svårighet I vårt arbetstidsavtal, vilket skapat en otydlighet gällande kompensationsledighet i schemaläggning av säljare inom butik och kundcenter. Detta har nu förtydligats i ett justerat avtal som gäller fr.o.m  nästa schemaperiod med start 1 september.

De delar som justerats är:

– arbetstid vid storhelger kompenseras – förutom 100 % ersättning I OB-tillägg – med timme mot timme, som förläggs inom 14 dagar efter intjänad tid
– kompensationsledigheten i schemat är lägst 2 h
– kompensationsledigheten ska tydligt framgå I medarbetarens schema

Vi har också gått igenom den tiden som skulle kompenserats för i påskas och den stämmer för alla som jobbat. Vår HR-chef Marie Sohlberg beklagar att det har blivit såhär och att informationen inte heller kommit ut till berörda personer som det ska.

Vi kommer självklart fortsätta titta på själva schemaläggningen och se vad vi kan göra där för att det ska fungera så smärtfritt som möjligt. Det är min bestämda uppfattning att det är en person som ska sitta med schema för butik 100% och inte 50% som idag. Där får jag även medhåll från arbetsgivarsidan så jag hoppas vi får till det nu och jag kommer inte låta frågan försvinna.

Vill också göra klart att det är inte Petra som lägger schemat som ska ha skuld för det som blivit, för hon gör enligt de riktlinjer hon har.

Ha en fortsatt trevlig vecka, så får vi se vad mer jag skriver om denna veckan för det är rätt lugnt gällande förhandlingar och sånt! Snart kommer ju dock informationen om hur det blir med lönedialoger med mera så det kommer säkert bli något om det!

Lars Dahl
Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 9 maj, 2011, in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: