Minst 2.5% och bättre lånevillkor är inte fy skam!

Ja nu har informationen kommit ut över hur det gått för oss i förhandlingarna för årets lönesamtal och det har gått väldigt bra tycker jag! Ja det är ju klart att jag tycker det som varit med och förhandlat fram det, men ändå.

Ska inte skriva massa målande text om det utan gå rakt på sak vad det är vi faktiskt har fått.

Minst 2.5% ska företaget dela ut i löneökningar och alla FTF-medlemmar kommer få en generell ökning på 250 kronor per månad. Det är alltså inte 250 plus 2.5% utan 2.5% inklusive de 250 kronorna.

Det kommer att ske två lönedialoger med chefen och i den första är det du som medarbetare som ska förbereda dig och påvisa dina prestationer för chefen samt vad du har för förväntningar på löneökning. Jag kommer göra en sida här i bloggen samt att det finns på vårt intranät Länet hur du ska löneladda. Eller ja det kommer komma upp under dagen! Första samtalet ska vara klart innan 30 juni.

I dialog nummer två ska chefen vara förberedd med en sammantagen bild över sin arbetsgrupp. Chefen går tillsammans med dig igenom medarbetarprofilen och utförda prestationer i förhållande till verksamhetens krav. Målet är att ni under dialogen ska komma fram till en gemensam bild. Det dialogtillfället ska vara genomfört senast den 26 augusti.

Löneförändringen gäller retroaktivt från den 1 januari om inget annat överenskommits och löneförhöjningen samt det retroaktiva betalas ut med septemberlönen.

Skulle du inte vara nöjd med din lönedialog eller att du känner att det inte fungerar som det ska, vill vi att du kontaktar oss i personalklubben innan du signerar lönedialogen med överens eller ej överens.

Med i paketet finns även förbättrade villkor för personal med bolån och som är Guldkunder i Länsförsäkringar Stockholm.

Du har möjlighet att få ytterligare 0,20 % lägre ränta på dina bolån i Länsförsäkringar Hypotek. Du kan sammanlagt få totalt 0,40 % lägre ränta inklusive Guldkundsrabatten upp till 75 % av bostadens värde.

För att få rabatten krävs att du är Guldkund och självklart krävs sedvanlig kreditprövning. De nuvarande personallånevillkoren är oförändrade och räknas in i maximalt lånebelopp. Gränsen för erbjudandet är 100 prisbasbelopp (prisbasbeloppet 2011 är 42 800 kr).

Alltså innebär detta att de vanliga 600 000 kronorna med personallåneränta är kvar, och de nya villkoren kommer på toppen av det! Så har man totalt lån på kanske 1 600 000 kronor och är guldkund, innebär det att man får 2000 kronor mer i rabatt per år. Har du personallån på 600 000 kronor kan du alltså få 0,40% rabatt på maximalt 3 680 000 kronor.

Vår ordförande Håkan Haraldsson har uttalat sig såhär:

Det är väldigt positivt att vi har fått till ett sådant konstruktivt avtal, där båda parter tagit hänsyn till varandra. Om man ser till helheten känns det också väldigt bra att vi har förbättrat lånevillkoren för personalen. Sen hoppas jag att det blir en bra lönedialog där båda parterna anstränger sig för en bra dialog.

Så nu drar vi snart igång arbetet för att hjälpa er med coachning och löneladdning. Hur detta kommer se ut kan jag inte svara 100% på än, vi ska gå igenom det på måndag, men som sagt så kommer det finnas information på hur du bör förbereda dig både här i bloggen och på vårt intranät.

För att jämföra så har det varierat från 2.4% till max 2.81% i de olika bolagen inom Länsförsäkringar. Det kan tilläggas att vi sagt minst 2.5 men själva tror företaget på mer, så vad vi får vet vi i slutförhandlingen.

Så vad tycker ni? Vad är Era tankar om det nya avtalet?

Lars Dahl
Vice ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 12 maj, 2011, in Allmänt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: