Lönedialoger i full gång, men går det som du tänkt dig?

En del har nu haft sin första dialog och en del ska snart ha, senast den 30 Juni ska du ha haft dialog nummer 1 i alla fall.

Det är viktigt för alla parter att dessa dialoger går bra och därför är det väldigt viktigt att du hör av dig om du inte tycker att det går bra! Dialog nummer 1 är din, och det är du som ska prata för chefen ska bara lyssna och anteckna.

Du ska lägga fram dina prestationer och argument för ökad lön. En annan viktig sak är ni som jobbar som säljare, det är prestationen för er grundlön ni tittar på, inte antalet ”pinnar” ni har. Självklart spelar det viss roll gällande hur resultatinriktade ni är, men de flesta av er har provisionslön och ni får extra betalt om ni säljer bra, eller extra lite om ni säljer dåligt. För er som går på fast lön kan ju max 20% handla om försäljning då de som har provisionslön har 80% fast lön. Sen om man tittar i lönekriterierna så finns inte antal ”pinnar” med som ett kriterie alls.

Sen är det viktigt att veta att chefen inte ska komma med något bud i dialog nummer 1, utan chefen ska komma med det efter man fått en överblick över hela gruppen.

Nu är det inte så att jag får en massa indikationer på att det inte sköts, men jag tycker ändå det är viktigt att ni vet hur det ska gå till, för det verkar nämligen inte alla chefer ha förklarat.

Så känner ni att det inte fungerar med era lönedialoger vill vi i styrelsen få den informationen från er, för det är som sagt viktigt att det fungerar. Självklart kommer inte allt fungera smärtfritt första gången man gör det, men då får vi ju chansen att lära oss från det och bli bättre. Sen ger det ju också dig chansen att redan nu få den dialog du förtjänar.

Fördelen med att vara tillsammans med FTF är att vi stöttar dig!

Men skicka ett mail till oss i styrelsen på Personalklubb.FTF@sth.lansforsakringar.se om du känner att du inte får den dialog du förtjänar. Läs också mer om hur du löneladdar både här i bloggen eller via våra medlemssidor på Länet.

Vill passa på att tacka alla medlemmar som tagit emot oss på vår turné som nu är avslutad! Vi ses förhoppningsvis snart igen!

Lars Dahl
Vice ordförande.

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 10 juni, 2011, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Hade mitt första samtal nyss och jag hade en bra känsla när jag var klar. Dock blev jag tillfrågad hur mitt försäljningsresultat sett ut under fg år samt om jag var nöjd. Fick också frågan om vad jag önskade för löneökning… 😉 tackar för bra stöd från er innan mötet!

    • Kul att du är nöjd, klart att chefen kan få fråga hur försäljningsresultatet ser ut, speciellt om man inte går på provisionslön. Sen gällande att ställa frågan om vad du önskade för löneökning får vi ju se hur det ser ut när alla är klara, det kanske är en bra fråga att ställa?? Och tack själv för att du ger oss chansen att visa vad vi går för! //Lars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: