Trevligt med värme, men hur varmt får det vara inomhus?

20110728-114524.jpg
Trevligt med värme på sommaren eller hur? Speciellt om det varit dåligt väder med regn och blåst!

Men det är inte alltid det är trevligt med värme inomhus.

Enligt arbetsmiljölag och riktlinjer bör det vara en temperatur mellan 21-24 grader för kontorsarbete. Vid tillfällig värmebölja är det ok om temperaturen tillfälligt är över det men aldrig varmare än utomhus.

Viktigt är att dricka mycket om det är varmt och om man börjar känna sig yr eller illamående så ska man genast lämna där det är varmt! Dvs avbryta arbetet. Självklart ska man säga till en chef eller hör av er till HR om det blir för varmt.

Är temperaturen över 30 grader så kontakta HR och nån i från facket så man kan ordna tillfälliga lösningar alternativt avbryta arbetet.

Så ta hand om er i värmen!

Vi ses efter sommaren!

Lars Dahl
Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 28 juli, 2011, in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Hur varmt som helst får det tydligen vara inomhus. Inga problem på Gärdet i allafall. Däremot jobbade jag tidigare hos en annan arbetsgivare där vi satt under ett dåligt isolerat plåttak mot söder. Det var vissa dagar över 35 gr varmt inomhus sommartid. Satt med fötterna i en papperskorg fylld med vatten för att överhuvudtaget kunna tänka. Ett av skälen till att jag tackade ja till anställning på B28 var att jag tröttnat på arbetsgivarens nonchalanta inställning till inomhusklimatet. Torgvantar och filt vintertid. Papperskorg med vatten för fötterna inomhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: