Vad händer med Lönedialogerna?

Det börjar komma lite frågor till oss i styrelsen om vad som händer i lönedialogerna när man är överens och ej överens och jag ska försöka räta ut några frågetecken i alla fall.

När ni haft dialog nummer två med er chef och fått ett bud kan ni välja att vara överens eller ej överens. Detta ska ni göra i HR-systemet efter att er chef lagt in lönebudet samt sin motivering.

Är ni ej överens och vi inte hört något från er, kommer jag Lars Dahl att maila dig och be dig återkoppla till mig om varför du inte var överens. Alltså om det var samtalet i sig, argumenten, lönen osv. Sen också komma med argument varför du anser att du ska ha en annan justering om det nu är själva summan du inte är överens om. Det är då bra att du skriver mer än att du tycker du är värd det, alltså vad har du presenterat eller tillfört företaget som borde ge högre lön. Det vi i personalklubben önskar är att ni som är ej överens, själva mailar antingen mig eller till styrelsens maillåda genom att klicka HÄR

Vi i personalklubben kommer sen nästa vecka sätta oss ner med arbetsgivaren och senast den 2 september ska vi vara klara. Vi kommer titta igenom allas lönedialoger, dvs både de som är överens och de som inte är överens. Så alla kommer att få utbetalt den slutgiltiga lönejusteringen på septemberlönen, även de som var ej överens. Så i år blir det inga preliminära utbetalning för de som var ej överens utan allt ska vara klart innan 2 september.

Det går bra att maila oss med andra frågor också.

Hoppas detta besvarar en del frågor annars så får ni som sagt gärna ta kontakt med oss.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl
Vice Ordförande och förhandlingsansvarig lönedialogerna

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 23 augusti, 2011, in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: