Facket viktigt i ekonomisk oro.

Det har nog inte undgått någon att vi för närvarande har det lite turbulent rent ekonomiskt både i Sverige och i resten av världen.

Vi kan läsa varje dag om hur börsen går neråt och ibland uppåt för att sen gå ner igen. Vi kan också läsa om ekonomer som tipsar och ger råd om hur du ska göra med dina, bolån, utgifter och ditt sparande. Även på Länsförsäkringar Stockholm tipsar vi våra anställda om att få rådgivning i den egna banken för att få bättre råd hur du bör spara just nu.

Det är absolut inte något fel i det, jag som före detta rådgivare håller med om att man måste se över sin ekonomi. Helst ska man ju göra det innan det blir kris visserligen, men i detta läget är det viktigt att hålla koll på sina utgifter men även sina inkomster.

Det ger mig en direkt övergång till vad jag vill förmedla till er! Att vara med i facket och A-kassa är ett måste om du vill vara säker på din ekonomi. Är du med i FTF och vår A-kassa har du förutom hjälp från facket i bland annat lönedialogen, också en inkomstförsäkring i 120 dagar, men möjlighet att lägga till 180 dagar för 37 kronor. De flesta fackförbund har idag en inkomstförsäkring men få har så förmånligt som vi har via FTF. I vårt kollektivavtal har vi j u även förhandlat fram bra avtal för avtalspension som alla visserligen alla får del av, men hade vi inte haft medlemmar så hade vi ju inte kunnat förhandla alls.

Så du som är med i FTF kan gratulera dig själv till att du har ett bra ekonomisk skydd för din inkomst, men även för ett bra skydd på arbetsplatsen som också är bra i orostider där många företag måste spara.

Ni andra bör se över ert skydd och är man inte med i ett fackförbund alls gå genast med i A-kassa och FTF så du är rätt skyddad!

Har du frågor är du välkommen att kontakta mig genom att klicka HÄR

Vi ses och hörs!

Lars Dahl
Vice Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 11 oktober, 2011, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: