Lite från undersökningen om Lönedialogen.

För några veckor sen gjorde vi i personalklubben en undersökning om vad man tyckte gällande lönedialogen. Den är nu klar och här är kortfattat några punkter om det.

74% svarade på enkäten vilket är mycket bra!

Vi ställde frågor som bland annat hade och göra med vad man tyckte om det generella påslaget, vad man tyckte om att ha samtal i två steg, hur chefen skötte sig med mera.

De flesta (66%) tyckte att det var bra med ett generellt påslag trots att de innebar att det blev mindre att dela ut för de som presterat bra. En del kommentarer visar att man ville att det skulle varit en större del generellt samt att det var orättvist att de oorganiserade fick generellt påslag de också. Tyvärr kan vi ju inte bestämma att de inte får ge det till de oorganiserade men vi håller med. Vi har också talat om för arbetssgivaren att vi tyckte det var trist av dem att ge de oorganiserade samma påslag.

Över 90% tyckte det var bra med 2 lönedialoger, men hela 62% trodde inte att det gjorde någon skillnad, utan att chefen satt lönen redan innan. Det verkar på kommentarerna också som att man tyckte inte det blev en dialog utan bara ett rapande av prestationer och chefen bara lyssnade och nickade. Det var även kommentarer om att man tyckte det var för mycket vikt på försäljningen och att de andra lönekriterierna inte spelade in alls.

En mer utförlig genomgång och resultatet kommer vi att publicera på våra Länetsidor vid ett senare datum. Då kommer vi också besvara några av de frågor som kommit upp bland kommentarerna.

Härnäst ska vi ha en genomgång med arbetsgivaren om årets lönedialog där vi kommer framföra både våra egna och era åsikter.

Har ni några frågor eller ni vill skicka med oss fler åsikter om årets lönedialog, så är ni som vanligt välkomna att kontakta mig! Klicka då HÄR

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 3 november, 2011, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: