På västfronten massa nytt

Nä vi ligger inte i några skyttegravar och rapporterar utan jag tänka bara informera om lite saker som arbetas med just nu.

Vi har precis haft styrelsemöte, det är rekrytering av kundombudsman, chef i Solna och Skadechef, översyn av provisionslön, utvärdering lönedialog och ett nytt kontaktombudsmöte som jag tänkte skriva lite mer om. Hmm ska försöka hålla mig kort!

Men vi kan ju börja med att vi haft styrelsemöte, vilket var i onsdags. Den dagen vi skulle överraskat er på gärdet med lite fika och en pratstund! Mer info om nytt datum kommer!

Men åter till samtalsämnet och lite info från styrelsemötet!

Som ni kanske sett så annonserar man nu efter en chef som ska ha hand om Stora företag, Lantbruk och Region Solna. Vi har sagt vårt ok till att man slår ihop detta till ett område och är som vanligt med och säger vårt om de kandidater som kommer in. Rekryteringen av Kundombudsman går också framåt även om vi inte löpande fått all information vi önskar, men utfallet kommer nog bli bra i alla fall. Skadechef och ställföreträdande chef för Skador och Affärstöd pågår det också rekrytering för, och där håller vi också koll på kandidaterna som är intressanta.

Vidare så har vi pratat om någon som heter 6 vägar framåt. Och det handlar om den undersökningen som ni medlemmar gjorde i våras om hur ni uppfattar facket och oss förtroendevalda. Bilden nedan representerar vad undersökningen kom fram till. Jag kommer att lägga upp en speciell sida gällande 6 vägar framåt och blogga mer om det en annan dag!

Arbetsgivaren och vi tittar gemensamt på hur vi ska göra med provisioner framåt då det antagligen kommer finnas restriktioner med hur man får ge provision och rörliga ersättning inom bank. Men vi ska se till att vara engagerade i frågan så att det blir bra för alla parter! Men tänk också på att ju fler som är med i facket, ju fler personers talan kan vi föra!

Lönedialogerna har nu utvärderats och vi fick upp många bra punkter att tänka på till nästa omgång lönedialoger som blir nästa år. Själva enkäten är ju sammanställd och klar och ska presenteras för er också senare. Eller ska vi göra ett medlemsmöte där ni alla får vara med och kan ställa frågor med mera?? Säg gärna vad ni tycker i kommentarsfältet nedan!

Men ett par punkter från utvärderingen kan jag ju nämna och det är bland annat att det måste vara tydligare vad i lönekriterierna som väger in, och hur mycket det väger in. Det kan ju variera mellan avdelningar och arbetsuppgifter vad som är viktigare än annat. Vi sa också att det är viktigt att chefen lyssnar aktivt och är med i dialogen i första samtalet samt man tydligare under året pratar om hur det går och hur det kan påverka lönedialogen. Men som sagt, jag kommer att göra en mer nogrann rapport till er medlemmar och vi får se om vi ska ha ett medlemsmöte om det, men som sagt säg vad ni tycker!

Sen planerar vi att träffa alla kontaktombud (eller så många som möjligt) igen i december, mer för att stämma av innan årsskiftet och ta ett tag i hur vi pratar med medlemmar och icke medlemmar ute på de olika avdelningarna och butikerna/kontoren. 8 december är det planerat till och separat kallelse till det kommer.

Ja nu har jag i alla fall tröttnat på att skriva mer, och ni har säkert slutat läsa för länge sen 😉 Men ni vet ju vid det här laget hur ni får tag på oss om det är nått ni undrar eller så kan ni maila oss HÄR

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 18 november, 2011, in Allmänt and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: