Julhälsning från Ordföranden och styrelsen

Foto:Lars Dahl

Här kommer en liten julhälsning från Er Ordförande och resten av styrelsen.

Då jag Håkan skriver de här raderna är det julstämning hemma på gården, snön lyser vit på taken och endast ordförande är vaken. En annan sak som jag kom att tänka på är att det här är min sista julhälsning till Er, det kommer att bli mycket ”det sista” fram till LFPs stämma i maj.

Om jag ska summera 2011 så blir det året som jag absolut inte kunde förutse vad som skulle hända. Jag tänker bl.a. på stängningen av trad livbolaget, mycket beroende på alla kriser utanför Sverige. Det här visar tydligt att Länsförsäkringar, fastän vi nästan bara verkar i Sverige är beroende av omvärlden och inte minst EU.

Vem hade för ett år sedan kunnat förutspå att vi skulle få ett kollektivavtal som är väl balanserat mellan arbetsgivarna och FTF klubbarna/medlemmarna. Det känns bra att ha avtalet i ytterligare två år. Medlemsantalet ökar även i år, det visar att vi lokalt syns och hörs. Det behöver inte vara den stora förhandlingen som är viktigast utan det kan vara den lilla omtanken som är viktig för individen, dvs. det ena förtar inte det andra.

Sist men inte minst skickar jag med några tips för en skön julledighet

1. Börja med att utvärdera förra årets jul
Vad var det som fungerade bra då? Och vad fungerade mindre bra? Bygg vidare på det som fungerade bra och ändra/undvik det som fungerade mindre bra.

2. Vad vill du ha ut av den här julen? Vad mår du bäst av?
Fundera på vad du önskar få ut av den här julen och vad du mår bra av. Människor är olika och har olika behov. Diskutera därför med nära och kära era olika önskemål och hur ni ska få ihop julen med olika behov och önskemål. Det kan handla om variation mellan aktivitet och vila, resa – vara hemma, vara ensamma och få besök eller besöka vänner/släktingar.

3. Sätt upp rimliga mål
I samband med julen är det lätt hänt att ha alltför höga mål och förväntningar. Det är därför viktigt att de mål som du sätter upp för julen är rimliga och som du har en chans att uppnå. Annars kan julen lätt leda till besvikelser och frustration.

4. Tänk igenom vilket förhållningssätt du ska ha till julen
Det finns många idylliska reportage om hur andra firar jul, och hur den ideala julen ska se ut. Utgå ifrån dina/era behov och fira julen på ett sätt som passar dig och dina närmaste.

5. Tillåt dig verkligen att koppla av och njuta under julen

Låt ”lill-jante” med alla sina prestationskrav, måsten osv. ta semester och ha i stället ett ”lill-jänte”-perspektiv under julen där du tar hand om dig på bästa sätt och inser att du helt och fullt är en värdefull person som verkligen är värd att koppla av och njuta av julen.

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år

Glöm inte att använda de sista dagarna till att ragga in lite medlemmar!

Vi ses och hörs 2012!

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 20 december, 2011, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: