Vad innebär det att löneavtalet är uppsagt?

Då det kommer lite frågor sporadiskt och jag känner att alla inte riktigt tagit till sig vad som händer med att vi sagt upp vårt löneavtal central så kommer här lite information.

Vad har hänt?

Arbetsgivarorganisationen FAO vägrar gå med på lönejusteringar i nivå med resten av arbetsmarknaden. Därför har FTF sagt upp den del av kollektivavtalet som handlar om lönenivåer.

När kollektivavtalet med FAO slöts i mars 2011 var FTF och FAO överens om att lönejusteringarna för 2012 skulle följa industriavtalets. När industriavtalet undertecknades i slutet av förra året förutsatte FTF därför att förhandlingen med FAO enbart skulle vara formsak. Parterna var ju sedan tidigare överens – men så blev det inte. FAO backade från den tidigare överenskommelsen.

FTFs förhandlingsdelegation är djupt besvikna och anser att det handlar om en förtroendekris. FTF anser att de anställda i försäkringsbranschen ska ha en löneutveckling i nivå med resten av arbetsmarknaden och att försäkringsbranschen har råd med marknadsmässiga lönejusteringar.

Vad händer nu?

Att avtalet sägs upp innebär att vi fr o m den 1 februari befinner oss i ett s k avtalslöstillstånd. I ett avtalslöst tillstånd kan både arbetsgivarna och FTF kan varsla om och vidta konfliktåtgärder. Tisdagen den 17 januari sammanträdde FTFs lilla delegation och då kommer ytterligare åtgärder diskuteras. En konflikt kan inträda 7 arbetsdagar efter att FTF lagt varslet, dock tidigast den 1 februari. I morgon den 20 januari kommer den stora delegationen att träffas och förbereda möjliga åtgärder.

Inga nya förhandlingsdagar mellan FTF och FAO är fastställda.

Vad händer med de lokala löneförhandlingarna och medlemmarnas lönedialog?

Några lokala löneavtal kan inte tecknas när det centrala avtalet är uppsagt. Det betyder i sin tur att just nu hålls inga lönedialoger.

När får vi mer information?

Vi kommer försöka informera er så fort vi vet mer, eller har något konkret att informera er. Ingen idé att vi hetsar upp oss i onödan 🙂

Än så länge befinner vi oss inte i konflikt. Men vi förbereder oss för det. Lokalt är det viktigt att vi också börjar förbereda oss. Passa också på att nu informera era kollegor som inte är medlemmar om att de ska gå med i FTF. Det är endast medlemmar som har rätt till konfliktersättning.

Blir det en konflikt innebär inte det att alla fackligt ansluta inte ska gå till arbetet. Det kan innebära att vissa grupper av anställda som tas ut i strejk. Det innebär inte att man som facklig får ligga hemma och följa bloggen om vad som händer, utan man måste stå till FTFs förfogande under strejken då vi ändå betalar ut konfliktersättning. Finns även andra åtgärder att ta till förutom strejk som man kan läsa om på FTFs hemsida.

Följ utvecklingen och läs mer om vad som händer rent praktiskt om det blir strejk eller annan åtgärd på FTFs webb och i de nyhetsbrev som mejlas till alla medlemmar samt läs tidigare inlägg på bloggen

Har fackliga kollegor som också bloggar om utvecklingen på ftffora.wordpress.se samt ftflfab.wordpress.com man kan också följa twitter om man nu håller på med sånt för där finns flertalet fackliga kollegor som informerar om vad som händer. Klicka på respektive namn för att komma till deras twitterflöde! FTF-Förbundet, FTF-Fora, FTF i Skandia, FTF LFAB

Har du några frågor tveka inte att höra av dig!

Kommentera gärna nedan vad ni tycker om läget i avtalsförhandlingarna!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl, Vice ordförande

Annonser

Posted on 19 januari, 2012, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Lasse Andersson

    Märklig branch. Sedan jag började för precis 2 år sedan har jag haft 3 olika lönemodeller. Svårt att hänga med! Under hela förra året visste vi vad och hur vi kunde påverka vår lön (rörlig del).

    har det alltid varit så här?
    Är rätt ny i FTF men det känns ganska instabilt om jag ska vara helt ärlig.

    • Bra inlägg, och jag förstår hur du tänker. De lönemodeller som är just för företagssäljare som du är, så är det ju lokala avtal som görs. Avtal är ju föränderliga och förhandlas om konstant. Ibland kommer vi och företaget överens om en modell som sen kanske visar sig inte funkar och det kan finnas flera olika orsaker till det, som lagkrav, förändrade ersättningar från LFAB gällande livaffären med mera. Det har inte alltid varit så här men sen har det också hänt saker utanför vår kontroll gällande rekommendationer, solvens II, ändrade ersättningsar från livbolaget med mera som gör att vi måste förändra det. Förhoppningsvis kan vi nu göra en modell som är något vi kan ha under väldigt lång tid framöver. //Lars Dahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: