Fullmäktigemötet, en snabbgenomgång.

Ni som sett på facebook eller twitter kanske anat att jag inte varit på plats i två dagar utan varit med den fackliga eliten inom Länsförsäkringar.

Ja för vi har haft LFP-fullmäktige igen, något som händer ett par gånger per år, där vi träffas från alla Länsförsäkringsbolag för att prata bolagsgemensamma saker och allt annat mellan himmel och jord. Alltid bra med erfarenhetsutbyte!

Mycket handlade av naturliga skäl om årets avtalsförhandling och vad det är som gäller med 2.6% med lokal lönebildning eller inte. Många långa diskussioner blev det och av förhandlingstekniska skäl tänker jag inte avslöja vad vi pratade om, det kanske kommer sen.

Men en rolig sak som ni kan se på bilden är att vi i Länsförskringsgruppen vunnit pris för att vi varit så bra på att rekrytera nya medlemmar. Det var Juryns pris som jag skrivit om tidigare, där LFP fått pris för att de varit stöttande i nya innovativa sätt att rekrytera medlemmar. Viola Zabeti från kansliet var och delade ut prispengar samt ett hedersomnämnande av underskriven Lars Dahl för sitt bloggande under rekrytreringsaktiviteterna. Vi ska dock prata med kansliet om att komma med en prispeng som det står SEB på. Vem av våra företagssäljare ska vi skicka på dem??

Vi fick också utbildning av Stefan Gunnarsson från Feedback Akademin i feedback och även hur man kan lyckas med konflikthantering och medling. Något som vi många gånger kan hamna i när det gäller medlemsärenden och även förhandlingar. Mycket intressant att också få lära sig lite om gruppdynamik och vilka faser en grupp kan befinna sig i. Jag ska inte tråka er med allt för mycket och sen vill nog inte Stefan att jag avslöjar allt för er, han har ju också ett levebröd.

Vad mer kan sägas då? Det som händer mer och mer på bolagen där ute är att man gör om säljaravtalen till att gå mer mot fasta löner, så där är vi inte ensamma! Det är frågor om rekrytering, fritidsombud och annat smått och gott!

Är du mer intresserad av vad som händer i LFP? Går bra att ställa frågor så ska jag försöka svara så bra jag kan!

Som vanligt vill jag tacka Kristina Ottosson för en fantastiskt bra konferens! Du lyckas alltid få till det!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 10 februari, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: