Lönemissnöje i senaste numret av tidningen Finansliv

I det senaste nummer som ni medlemmar kommer få gratis av tidningen Finansliv, kommer nog en del av er känna igen omslagsflickan.

Maria fick pryda Finansliv, dock inte med denna bilden.

 I artikeln pratar man om missnöjet med att lönerna på vissa avdelningar där man är specialist är mindre än för till exempel säljarna.

Ett utdrag ur artikeln:

Inom specialistsidan menar man att man har minst lika stor kompetens som säljarna.

– Det är vi som har kunskaper om systemen och produkterna och får hjälpa till när inte säljarna kan. Men många av säljarna ligger ändå högre i lön.

Specialisterna argumenterar att det behövs kompetens för att förvalta systemen och produkterna och se till att företaget tar in rätt risker, liksom att svara på frågor i specialistfunktionen.

– Man kan inte bara sätta in någon från gatan, utan det krävs en hel del kunskap för att utföra dessa tjänster, säger Maria Torpman.

Läs delar av artikeln som kom i Finanslivs senaste nyhetsbrev

Glöm inte läsa hela artikeln när numret kommer hem! Är du inte medlem? Ja numret kan köpas i lösnummer för 49 kronor och vill du ha tidningen i framtiden kan man antingen prenumerera eller bli medlem så ingår tidningen i medlemskapet.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 26 april, 2012, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. 6 kommentarer.

 1. Alla kan läsa sig till specialistkunskap. Man skulle i princip kunna ta någon från gatan och lära upp den. För att vara en bra säljare därimot krävs det en unik talang. Säljare drar dessutom in enorma summor till företagen och ska därför belönas därefter. Att arbeta mot upsatta mål och hålla budget är ofta mer krävande än att svara på frågor på system och produktkunskap.

  • Fast frågar du en specialist så resonerar de likadant, att en säljare kan man också plocka från gatan och lära upp, krävs ingen direkt utbildning för det, men ska du kunna försäkringsteknik på Livförsäkring tillexempel kanske man måste ha en högre utbildning. Så det argumentet håller inte riktigt.

  • Det är ju just säljarna som man brukar plocka från gatan. Säljjobb brukar vara det första jobbet för unga och oerfarna, som saknar eftergymnasial utbildning. Utbildningsnivån och erfarenheten, är oftare högre blanda specialister och övrig personal, än bland säljare.

   Det är inte bara sälljarna som uppsatta mål, som ska uppfyllas, det har alla andra också.

   Sen ska ni säljare har all cred för att ni drar in pengar till företaget, inget snack om saken. Men det är många som drar sitt strå till stacken.

 2. Inte om man ska ha en säljare som levererar och når sina mål! Det är omöjligt att lära upp, du kan träna denna på att bli bättre men aldrig så unik som en bra säljare är! Du kan lära vem som helst grunderna i fotboll men för att kunna leverera som Zlatan behöver du något unikt!

  • Fast jag kan inte köpa ditt resonemang! Jag har själv jobbat som säljare och de flesta säljare är långt i från Zlatan i försäljning! I vår branch kan man dessutom inte bara sälja på utan måste finnas någon substans i det och vara på kundens villkor och ekonomiska förutsättning. Och fråga vilken säljutbildare som helst så kan visst vem som helst tränas till att bli en bra säljare. Sen att det visst finns orsaker till att ett företag värderar säljare och specialister olika är en sak, men att som du hävda att säljarna är som Zlatan för man måste födas till att bli säljare köper jag inte! Själv var jag urusel på att sälja innan jag fick bra utbildning! //Lars

  • Ditt resonemang kan du applicera på specialister, eller på vilket yrke som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: