Löneförhandlingarna klara

Minst 2.6% för kollektivet.

 

Ja det var det som vi var överens om så det är ju bra att vi fick det vi avtalat. Jag hade faktiskt inte förväntat mig annat och förhandlingsklimatet var bra. Var vi överens om precis allting? Nä såklart vi inte var det, men tillslut kunde vi enas om utfallet som ni också kunde läsa om på vårt intranät i tisdags.

Det som var svårt i år var att vi också var tvungna att ta hänsyn till det ekonomiska läge vi har idag. Det gör ju också att man som facklig inte kan göra alla nöjda då vi inte hade speciellt mycket att röra oss med i avslutande förhandling. Detta kommer ju göra att visa kommer känna sig missnöjda med att det inte blev mer och vissa komma bli tacksamma för vad vi kunde göra.

Som det alltid är när man går igenom de som inte är överens så är det att väga både chefens och medarbetarens argument, men även titta på om lönen i sig är låg eller det finns andra omständigheter som gör att vi tycker att det borde bli en justering. Då vi var överens redan då vi gjorde den lokala överenskommelsen om att vi skulle göra allt för att hamna på 2.6% och inte mer eller mindre gjorde att vi ibland fick tycka att någon fått en bra justering även om man inte var nöjd.

Det jag försöker få fram är att vi inte kunde göra allt för alla utan det var ett övervägande om vilka som vi skulle satsa mer på. Men känner du dig inte nöjd med utfallet även efter att din chef återkopplat till dig som inte var överens så tar jag mer än gärna ett snack så kan vi prata mer om det. Alla förtjänar en schysst lönedialog och en schysst förklaring till varför den lönen man fått är satt som den är satt. Jag kanske inte kommer säga det du vill höra men jag kommer alltid vara ärlig och rak.

Men jag är nöjd med årets lönedialoger och med hur förhandlingarna har gått. Självklart finns det saker att förbättra och det har vi också hunnit prata med arbetsgivaren om. Vi kommer aldrig sluta jobba för att era lönedialoger ska bli så bra som möjligt. Därför kommer jag också föreslå för arbetsgivaren att vi ska vara med när cheferna utbildas inför nästa omgång av lönedialogerna för att återkoppla hur ni ser det och vad ni återkopplar till oss.

Sen kommer vi precis som förra året att göra en enkät bland er som haft lönedialog för att se hur ni upplevt årets dialoger.

Men som sagt min dörr är alltid öppen om ni vill prata, oavsett vad det handlar om. Ja om du är medlem då alltså, annars får du vända dig nån annanstans.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl
Ordförande

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 16 maj, 2012, in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: