En liten skara människor pratade stress.

Stress är något som de flesta av oss upplever någon gång, både i arbetslivet och på fritiden.

Då detta ämne är något vi tycker är viktigt kommer vi i en serie olika inlägg prata stress.

Men igår hade vi ett medlemsmöte där vi skulle prata stress och även resonera kring vad som ger stress både i arbetet och i privatlivet. Josefin Deiving från FTFs Kansli höll i hela seminariet och diskussionen för vår lilla skara på 12 personer inklusive vår alldeles egna HR-chef Marie Sohlberg som var med en stund i början.

Josefin lyssnar intresserat på kommentar om stress i arbetslivet.

Men vi fick skriva lite lappar om hur vi vill att arbetslivet ska det ut, vad som stressar oss i arbetet och vad som stressar oss rent generellt. Sen hade vi en diskussion kring vad som skrivits  ner på de olika lapparna.

Hur vi vill att vårt arbetsliv ska se ut varierar en del och var allt i från att det skulle vara varierat och utvecklande, till att det skulle vara 9-17 och ge utrymme för vila på fritiden. Det kom också fram att man har ju andra värderingar när man blir äldre, då man kanske värderar tid med familjen mer.

Saker som skapar stress i arbetet är också olika, både sånt som man kanske själv skapar genom att man inte säger nej, eller som skapas av fler arbetsuppgifter eller hårdare övervakning. Man tyckte också att det lades ner mer tid och pengar på att övervaka och mäta istället för att kanske lägga det på personalen för att få dem att trivas och på så sätt prestera bättre.

På fritiden så är det våra egna förväntningar på vad vi vill göra på fritiden som vanligtvis skapar stress, så som måsten och att kunna umgås mer med vännerna. Men även att blicka tillbaka och se vad man kunde gjort bättre kan ibland vara boven.

Men mer vad själva undersökningen visade och hur försäkringstjänstemän ser på stress kommer jag spara till ett annat tillfälle, annars blir det ju ingen serie inlägg utan bara ett jättelångt 🙂

Men vi i personalklubbarna på LF Stockholm och LFAB tackar er som kom och speciellt Marie Sohlberg HR-Chef LF Stockholm.

Har du bra synpunkter om vad du tror skapar stress i arbetslivet eller på fritiden? Lämna en kommentar nedan!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 30 maj, 2012, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: