HomoBiTrans-kunskap för alla inför sommarens Pride

Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter.

Jag startade ju tema HBT förra veckan, här kommer fortsättningen.

Att alla ska ha rätt till en trygg arbetsmiljö och även kunna vara sig själv även på jobbet är en mänsklig rättighet. Att inte behöva ta plumpa kommentarer eller råka ut för dåliga bögskämt när man är på jobbet är också en rättighet man har. Det är också allas vår skyldighet att se till att vi inte uttalar oss nedlåtande eller skämtsamt om några människor oavsett om vi är homo, hetero, bi, Trans, kvinna, man, från Turkiet eller från Norge. Ja ni fattar förhoppningsvis vad jag menar.

Jag kommer i fler inlägg i sommar prata om desas frågor och hur det verkar vara i vår branch, och inte bara på Länsförsäkringar Stockholm.

Men jag förutsätter inte att det här ska vara lätt men saker man inte känner till eller vet nått om kan kännas främmande. Och då kunskap är makt, så tänker jag nu ger er alla makt. Denna makt kommer i form av en E-utbildning om HBT.

Tillsammans med en virtuell coach och en diskussionsgrupp ställs du inför frågor som hjälper dig att se dina egna fördomar, väcka tankar kring vad som är norm respektive avvikande och vad du kan göra för att vidga ditt synsätt.

E-utbildningen har skapats av fackförbundet Vision som kommer väldigt långt i sitt arbete med dessa frågor.

Klicka här för att komma till HBT-utbildningen.

Ta tillfälligt i akt att lära dig mer istället för att undra och bilda dig en uppfattning som kanske är fel. Alla i personalklubbsstyrelsen kommer att göra utbildningen, och får jag som jag vill kommer alla förtroendevalda inom Länsförsäkringsgruppen att göra den.

Och har ni frågor så finns här en livs levande homosexuell man i sina bästa år!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 18 juni, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Fördomar kan vara fakta.
    Vad som bestämmer det är ofta det politiskt korrekta.
    Tänk själv istället.
    Jag tycker personligen att ens sexuella läggning är en privatsak.

    • men då är ju frågan vad för fördomar om HBT som är fakta? Och klart det är en privatsak men då ska ju ingen som är Hetero heller prata om vad de gjort med sambon/frugan/maken i helgen. Då ska ju alltså ingen prata om sitt privatliv alls. För det handlar om hur man blir behandlad om man som man kommer och berättar vad man gjort med sin pojkvän i helgen. //Lars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: