Almedalsveckan är i full gång

Förra året skrev jag att det är klart att vi som fackförbund ska vara närvarande i Almedalen. Nu är vi det!

Med vad är då Almedalsveckan?

Ursprunget till Almedalsveckan är de tal som Olof Palme varje sommar höll i parken Almedalen i Visby. Traditionen har sitt ursprung i ett improviserat möte som den dåvarande utbildningsministern och partiledarpretendenten hade i parken den 25 juli 1968 tillsammans med Krister Wickman. Palme talade då från ett lastbilsflak vid Kruttornet intill Almedalen. 1981 var första gången som samtliga partiledare fanns på plats.

Nog med Wikipediakunskap!

Det må vara ursprunget men idag är det den största politiska arena för att prata politik och aktuella samhällsfrågor. Det pågår flertalet seminarier och det är också ett bra ställe att synas och att kunna påverka politiker. Det är som en massiv festival för lobbyister och folk som är intresserade av politiska frågor. Det släpps flertalet rapporter och undersökningar som verkar få bättre genomslagskraft under Almedalsveckan.

Jag tycker det är kul att vi är närvarande där och jag tycker det är tråkigt att jag inte kan närvara själv. Men jag vet att vassa FTFare finns på plats och ser till att FTF är ett fackförbund som syns och hörs. Om inte vi påverkar politikerna i våra frågor så är det ju ingen annan som gör det. Och flertalet arbetsgivarorganisationer är helt klart där.

Tänkte att jag efter sommar ska ha ett inlägg med otroligt vassa Viola Zabeti som jobbar på FTFs kansli, så hon kan berätta mer om vad som hände där och varför hon tycker det är viktigt att vi var med i Almedalen.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 5 juli, 2012, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: