Sommaren är inte över men nu börjar planering av hösten

Ja en hel del är ju fortfarande på semester, men själv sitter jag här och tittar framåt för att se vad som händer i höst.

Vi kan nämligen stå inför en avtalsrörelse redan i höst, då en del i uppgörelsen om årets lönedialoger var att båda parter kan säga upp kollektivavtalet innan utgången av augusti. Läs gärna tidigare inlägg om avtalsrörelsen som var i våras. Om nu FAO bestämmer sig för att säga upp avtalet så kan vi förvänta oss tuffa förhandlingar och kom ihåg att vi nästan gick ut i strejk i början av året pga att FAO ansåg att vår bransch inte klarar av normala löneökningar. Även om de inte säger upp avtalet så är det ändå en siffra som ska förhandlas i ”nödutgången” dvs, den lägsta löneökningen som ska vara om vi inte kommer överens lokalt.

Förra gången det var avtalsförhandling gick det lite trögt där ett tag

Vidare så står ju faktiskt företaget inför en tuff höst också med tanke på vad som skrivits på vårt intranät gällande ekonomin. Det gäller nu att hitta en lösning på det och det gäller att göra det snart. Vi måste hitta en lösning och vi måste hitta den nu. Det hela får mig också att inse att jag kan skadeprocessen allt för dåligt och ska sätta mig in i det genom att vara prao på olika skadeavdelningar.

Men först ska jag ta klart min Swedsec, för en stressad ordförande är ingen bra ordförande 😉

Det som ligger närmast här i höst är kontaktombudsutbildning så ni medlemmar få bästa möjliga hjälp! Kunskap är makt heter det ju, och det stämmer mycket bra när det gäller arbetsrätt. Sen ska vi försöka göra något roligt också, så kontaktombuden får göra nått mer förutom att plugga. Skulle du själva vilja vara kontaktombud för din avdelning? Bara att hojta till!!

Men då de flesta kommer tillbaka från semester nästa måndag, så kommer nog höstens lista att bättras på med saker att göra!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 7 augusti, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: