Löner, löner, och åter löner


Innan semestern gick det ut en enkät om lönedialogen till alla som omfattades av årets dialog.

En snabb kommentar om den fick ni även efter midsommar men nu tänkte jag återrapportera lite mer i detalj.

Det var 112 personer som besvarade enkäten vilket var 59% av de som fått den. Förra årets enkät var det 74% som svarade.  Tycker det är bra att över hälften av er svarade!

Första frågan var hurvida ni gillar generella påslag eller inte, och ca 56% svarar att att det är bättre om det delas ut individuellt. Det är ändå avsevärt många (35%) som tycker att en del ska vara generellt och del ska vara individuell.

 

Vidare så har vi även frågat om du tror att det gör någon skillnad att ha dialoger i två steg och där svarar hela 65,5% att det inte tror att det gjorde någon skillnad. Detta är en ökning från förra året och gör mig lite bekymrad. Jag tror nog att vi får ha ett medlemsmöte så ni får tala om hur ni vill ha era lönedialoger för det var bara 20% som tyckte det fungerade bra.

De flesta känner dock att de förberett sig bra inför sin första lönedialog, men om man då sen ser att det flesta inte känner att det gjorde någon skillnad så förstår jag om man är besviken.

68% tycker att lönedialogerna var en naturligt fortsättning på uppföljningssamtal och utvecklingssamtal de haft under året och 82% tycker att det lades ner tillräckligt med tid för att ha dialogerna.

I det stora hela verkar det vara väldigt delat vad man tycker. Hälften tycker att det varit ok eller riktigt bra och andra halvat tycker att det fanns utrymme för förbättringar alternativt fungerat dåligt.

Men jag kommer ta med era åsikter och kommentarer till ledningsgruppen så vi alla kan diskutera dem och se hur vi kan få bättre resultat till nästa år.

Det är som sagt viktigt att ni får säga ert. Jag kommer också med personalklubbsstyrelsen planera att ha ett medlemsmöte där ni kan få komma med idéer om hur vi kan göra processen bättre! Men det blir någon gång i slutet av året eller början av nästa.

Hela materialet kommer jag att lägga upp på våra inloggade sidor på FTF.se. Du måste vara medlem i FTF och ha din kod för att kunna logga in. Där finns även alla kommentarer med, som jag kommer välja några utvalda att besvara här. Är det någon av kommentarerna du känner att du vill ha svar på så är det bara att säga till!

Och jag kan avsluta med och säga att vi fick våra 2.6% för kollektivet.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 16 augusti, 2012, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: