VD Hans Benndorf går i pension, ny VD rekryteras till att börja nästa år.

Idag har vi alla fått veta att Hans Benndorf, VD på Länsförsäkringar Stockholm, går i pension och en efterträdare ska rekryteras för att vara på plats i början av 2013.

Hans Benndorf

Hans går egentligen inte i pension förrän maj 2014, men styrelsen väljer att starta rekrytering av ny VD redan nu. När ny VD har rekryteras kommer Hans kliva åt sidan men kommer att vara till styrelsen förfogande fram tills han går i pension.

Hans Blev VD 2005 och har under sin tid som VD sett till att Länsförsäkringar Stockholm bland annat synts på fler platser än någonsin genom butiksetableringar, något han har fått försvara otaliga gånger. Bra satsning tycker i alla fall jag! Han har också sett till att Länsförsäkringar Stockholm växt till att ha över 500 000 kunder, något som inte heller är fy skam.

Hans lämnar efter sig ett flertal butiker runt om i länet.
Första butiken öppnade i april 2007, och det har varit totalt 9 butiker.
Bild: Naomi Olofsson

Vad det här innebär för medarbetarna i Länsförsäkringar Stockholm är allt för tidigt att sia om. Som alltid när det kommer en ny VD så blir det förändringar. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Det är ju styrelsen som väljer ny VD så jag kommer ju vara delaktig i den processen.

Jag hoppas att man ser till mångfald även i en VD rekrytering. Självklart ska man ha rätt kvalifikationer för jobbet, men jag skulle gärna se en kvinna på VD-posten till exempel.

Men vem skulle vara en dröm-VD tycker du? Skriv gärna en kommentar nedan, du får välja fritt mellan alla nu levande människor!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 23 augusti, 2012, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: