FTF och FAO förlänger kollektivavtalet


Ja då var det äntligen klart att FTF och FAO förlänger avtalet och låter vårt kollektivavtal löpa hela avtalstiden ut.

I förra årets medling som blev då vi inte var överens om siffran för nödutgången, blev en av konsekvenserna att hela kollektivavtalet kunde sägas upp från båda sidor.

Nu kom man då i måndags överens om att inte säga upp avtalet och man har gjort lite ändringar gällande ”lönebilagan” dvs det som gäller lokala löneavtal, nödutgång, siffra och så.

Dessa ändringar är:

  • Siffran i nödutgången skall vara det som på svensk arbetsmarknad kallas märket. För 2013 kommer denna siffra med all sannolikhet inte vara känd förrän i april månad.
  • Förbudet mot lönedialog om de lokala parterna inte lyckas träffa någon överenskommelse tas bort. Erfarenheterna från Skandia, som hamnade i nödutgången 2011, är att medlemmarna inte förstod varför man inte skulle få prata lön med sin chef.
  • Skrivningen om förhandling i ”nödutgången” har förtydligats. Den skall främst handla om lönedialoger med dålig kvalitet eller där processen inte följt vad som avtalats lokalt.
  • Den skarpa 50 % – garantin ersätts med den mjukare formulering som fanns i vårt kollektivavtal fram till 2011. Det är samma skrivning som de flesta föreningarna redan idag använder som garantiskrivning.

Vi har de senaste två åren träffat nästan 100 lokala löneavtal. Bara i ett enda fall har denna ”nödutgång” behövts användas. Orsaken till detta mycket goda resultat tror jag är ganska klar. Det handlar om att lokalt har alla parter varit införstådda med att kärnan i vårt avtal är att vi skall komma överens.

Du kan läsa hela pressreleasen HÄR

Men vad detta innebär för vår process är för tidigt att säga. Vi kan faktiskt redan nu börja förhandla med arbetsgivaren hur vi vill göra nästa år, men sätter vi en siffra så är det den som gäller oavsett vad den centrala förhandlingen säger. Men det viktigaste är kanske att göra processen och samtalen så bra som möjligt och få en ok löneökning som både är bra för företaget med tanke på ekonomin och för att man ska känna att det lönat sig att göra ett bra jobb!

Men vad är era tankar? Vad tycker ni är en rimlig siffra för nästa års löner? Jag ber er inte om ert drömläge nu, utan vad som vore rimligt 😉

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

 

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 26 september, 2012, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: