Utbildning och fortbildning är viktigt

Att kunskap är makt har jag nog sagt några gånger, och en del betydligt smartare människor före mig.

Äpplen sägs ju vara kunskapens frukt och vårt ledord är ju lite smartare så det passar ju utmärkt när man pratar utbildning och fortbildning!

Att man ha rätt till utbildning för att kunna utföra sitt jobb har vi alla. Man måste ju få de utbildningar som krävs för att kunna göra jobbet till att börja med, men sen kan man även behöva fortbildning under tiden man jobbar för att kunna utvecklas i sitt arbete. Får man förändrade arbetsuppgifter kan man också behöva gå mer utbildning för att klara av dem.

Och det är just därför som vi i personalklubben går mycket utbildningar nu. Det har varit utbildning i jämlikhet och mångfald, några går just nu grundkursen, jag ska gå bolagsstyrelseutbildning i dagarna två och vi kommer senare i höst att få lära oss mer om hur vi kan ta hand om er medlemmar på bästa sätt.

Meningen är ju att vi ska ha den kunskapen som behövs för att ta vara på våra rättigheter på jobbet, men även för att veta våra skyldigheter. Sen är det ju viktigt att vi vet vad för frågor vi kan driva och när arbetsgivaren enbart behöver informera om läget. Sen måste vi som sitter i bolagsstyrelsen utbildning då det är ett enormt ansvar att sitta där och att hävda att man inte förstod bättre duger inte om det går galet i företaget.

För er som tycker det är orättvist att vi får vara på så mycket utbildningar och andra saker kan jag bara säga att alla är välkomna att anmäla sitt intresse för fackligt arbete. Men viktigt att veta är att det är ett stort engagemang och det är inte alltid en dans på rosor. Det är inte heller så att det bara är på arbetstid det händer saker men den gemenskap som finns bland de fackligt förtroendevalda gör det hela värt det! Att ha gemenskap är också en typ av fortbildning, för man ska inte underskatta erfarenhetsutbyte!

Har du några frågor kan du maila direkt till styrelsen, den högra fliken här högst upp borde ge dig en hint om hur! 😉

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 10 oktober, 2012, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: