Sjuklönen är 80% av både lön och OB-ersättning

Jaha vad vill han nu ha sagt med den här otroligt explosiva rubriken då?

Ja det låter kanske inte så roligt men jag hade bara tänkt berätta om att vi haft meningsskiljaktigheter med arbetsgivaren om vad som gäller vid sjuklön om man är schemalagd och då på obekväv arbetstid (OB-tid).

Redan 2008 ifrågasatte jag varför man bara fick sjuklön på sin fasta lön om man var sjuk till exempel en helg. Jag har jobbat både inom livsmedelsindustrin och andra tjänstemannaföretag där man jobbar obekväma arbetstider och inom de områdena så är det så att man får sjuklön på hela den lönen man skulle fått om man jobbat, alltså både lön och OB-ersättning. Självklart är eventuell provisionsersättning inkluderat i lönen!

Men sen förra året så är nu detta åtgärdat och vi har fått vår arbetsgivare att inse att vi hade rätt om att OB-ersättningen också är sjuklönegrundande. Man har också rättat för hela 2011 och detta skedde innan sommaren förra året.

Vill du läsa om hur hela historien varit från början till slut kan du logga in på medlemssidorna på FTF.se

Men vad vill jag ha sagt med det här då? Jo vi i facket bevakar dina intressen, men det vi inte vet om kan vi inte göra något åt. Så undrar du om något ska vara på ett visst sätt så fråga oss, för det kanske är så att det är något som kan rättas till! Hade jag inte själv råkat ut för det, och hade jag inte varit uppmärksam så hade det kanske inte upptäckts och företaget hade fortsatt att göra fel!

Därför har jag nu här på bloggen lagt till att ni kan maila personalklubben direkt med din fråga! Uppe i högra hörnet står det ”Fråga facket”, använd den om du undrar något!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 17 oktober, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: