Fredrik Bergström har utsetts till ny VD för Länsförsäkringar Stockholm

Fredrik är för närvarande chef för affärsområde Konsument i SBAB. Fredrik tillträder senast den 28 februari och efterträder då Hans Benndorf.

Fredrik Bergström, nyutsedd VD för Länsförsäkringar Stockholm

– Fredrik får ett tydligt uppdrag som vd, affärsvolymerna inom bank och försäkring ska öka och tillväxten ska ske med ökad lönsamhet. Den andra delen av uppdraget är att Länsförsäkringar ska ta en större plats i Stockholm än tidigare. För att klara dessa uppdrag krävs en väldigt affärs- och målinriktad person med stor kommunikativ förmåga. Bland 50 kandidater till jobbet möter Fredrik de högt ställda kraven på att vara vd för Länsförsäkringar Stockholm, säger Christer Villard, styrelsens ordförande.

Fredrik Bergström har en lång bakgrund inom både bank och försäkring. Sedan 2007 är han chef för Konsument inom SBAB och dessförinnan hade han en mångårig karriär på If, bland annat som försäljningschef för Privat i Sverige.

–  Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ett av Sveriges mest kunddrivna företag. Länsförsäkringar som kundägt bolag med hög kundnöjdhet har stor potential att ta större plats i Stockholm, säger Fredrik Bergström.

Samtidigt som styrelsen utsåg Fredrik Bergström till vd, beslutade styrelsen att utse försäljningschefen för Regioner i Länsförsäkringar Stockholm, Johan Brinkeborn, och bolagets CFO Henrik Sandberg, till vice verkställande direktörer och är tillsammans med bolagets vd verkställande ledning.

Jag och Ingemar Bodlund har träffat Fredrik och tror att den nya strukturen och valet av VD kommer bli mycket lyckad. Fredrik kommer även med god vitsord från fackliga företrädare inom FTF och att han sen också verkar vara en väldigt trevlig person får vi ju bara se som grädde på moset 🙂

Har du några frågor eller funderingar kan du kontakta Christer Villard, 0708 29 03 05 eller Fredrik Bergström, 070 532 26 60.

Källa: Länsförsäkringar

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 12 november, 2012, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: