Fackliga värderingar är att alla människor är lika värda, punkt!

Att man inom Sverigedemokraterna fortfarande försöker påskina att man inte har några rasistiska undertoner eller är främlingsfientliga har ju under dagen visat sig vara osant.

Ja för det har nog inte undgått någon att Erik Almqvist blivit filmad under sommaren 2010 när han argumenterat med bland annat komikern Soran Ismail. Han har då kallat Soran för bland annat Babbe (ett variant för blatte) och dessutom slagit på en kraftigt berusad man som lagt sig i diskussionen. Ni kan läsa en av alla artiklar om det HÄR

Men det jag vill säga är att vi i facket står för människors lika värde och det är för mig personligen solklart att SD inte står för människors lika värde!

Läste ett intressant inlägg av Marcus Gustavsson som är Ordförande i fackförbundet Vision i Göteborgs stad, där han minns ett tal som TCOs ordförande Eva Nordmark höll när hon var förbundsordförande i Vision (som då hette SKTF). Då var Eva tydlig med att SD ska inte samarbetas med och man kan inte vara fackligt förtroendevald och aktiv Sverigedemokrat. Jag håller med till fullo och jag förutsätter att ingen fackligt fortroendevald inom FTF delar Sverigedemokraternas åsikter.

Nu kommer Erik Almqvist förhoppningsvis bli av med alla sina uppdrag och lämnar förhoppningsvis även riksdagen. Dock lever åsikterna kvar men en sak är säker och det är att på en arbetsplats hör inte rasistiska åsikter hemma, varken mot personer med annan härkomst, kön, tro, sexuell läggning osv. Det gäller både kollegor och kunder!

Alla människor är lika värda, punkt!

Är det någon som vill ha en filosofisk diskussion med mig om de fackliga värderingarna så finns jag här!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 14 november, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: