Semestertillägget betalas ut efter semestern från och med nästa år!

Då det var en väldigt liten notis i en annan nyhet gällande att ta ut sina semesterdagar innan årets slut tänkte jag nu informera ordentligt vad som gäller semestertillägget från nästa år.

Inte riktigt semesterperiod än, men du måste kanske börja planera redan nu!

Det som blir nytt från och med nästa år är alltså att vi inte får semestertillägget i en klump på junilönen. Istället så kommer semestertillägget betalas ut månaden efter du tagit ut din semester, precis som övertidsersättning och OB betalas ut idag.

För att göra det enkelt för er så ska jag ge ett exempel 🙂

Säg att du har semester från 1 Juli till 21 juli 2013 vilket blir 15 semesterdagar. Semestertillägget är 1,25% av din fasta månadslön så på 25 000 kr blir det ca 312 kr per semesterdag. Totalt blir det på 15 dagar alltså 4 600 före skatt kronor som betalas ut på lönen i augusti. Säg att du istället har semester 24 juni till 21 juli så kommer ju de 5 första semesterdagarna infalla i Juni och de betalas ut på julilönen. Resterande 15 dagar betalas ut med augustilönen.

Du som har provisionslön får semestertillägget på de rörliga delarna utbetalade i en klumpsumma i september, precis som innan. Har man semesterdagar som man sparar (max 5 per år) får man den semesterersättningen utbetald i februari nästkommande år.

Varför gör vi nu såhär då? Eller varför vill företaget göra såhär kanske jag ska säga, för vi i FTF tycker det är trevligt att få semestertillägget innan semestern! 🙂

Den hantering vi har idag tycker företaget är för dyr samt att det är sådana enorma summor som ska ut på en och samma gång. Sen finns det misstanke om att det lätt glöms bort att ta upp enstaka semesterdagar när man rapporterar sin lön. Dessutom så säger vårt kollektivavtal att semesterersättningen ska betalas ut i samband med att man tar ut sin semester, dock har vi haft en annan rutin sen gammalt. Klart vi tycker det är bra att vi har det lite bättre på Länsförsäkringar Stockholm men svårt för oss att sätta oss emot den här förändringen.

Underbart eller hur? Men det gäller att börja spara nu!

Vad får det här för konsekvenser då? Jo det innebär att man får planera lite annorlunda inför nästa år. Det är dags att börja spara redan nu för den där långresan då man inte kan planera med att få de pengarna före man går på semester. Man kan också spara om man får tillbaka på skatten och kanske köpa den där nya TVn när semestersersättningen kommer istället. Man kan också ansöka om ett Kreditkort Visa som Länsförsäkringar Bank erbjuder där man kan handla resan räntefritt i ca en månad, eller betala av i lite mindre installationer mot en ränta.

Vill du ha hjälp med hur mycket och på vilket sätt du ska spara, eller om du vill ha ett kreditkort är det bara att ta kontakt med butiken på Gärdet så hjälper de dig att lägga upp en sparplan eller ansöka om ett kort! Ring kundcenter på 08-562 834 00 och boka en tid!

Ni ser det finns lösningar på allt 🙂

Och har du fler frågor hur det fungerar med utbetalningen av semesterersättningen från nästa år så ta kontakt med HR.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 20 november, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Bra skrivet och bra förklarat Lars! Som sagt, man kan inte alltid få som man vill, men toppenskrivet av dig med tips om hur man kan ändra synsätt redan nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: