Gällande personabilsavtalet

Som ni kunde läsa på länet för några dagar sen så har företaget valt att säga upp tjänstebilsavtalet och har istället skaffat personalbilsavtal.

personalbil-300x225

Alltid trevligt med ny bil, men ska det vara dyrare för dig under 40?

Man väljer också att utöka erbjudandet till fler personer än bara beresningsskyldiga och gäller då alla som tjänar över 7,5 inkomstbasbelopp (ca 36 000 kr i månaden)

Det finns dock en sak vi i Personalklubben inte är riktigt överens med arbetsgivaren om och det är sättet som bolagets yngre medarbetare påverkas.

Det jag syftar på är att om man tillhör FTP 1 i vårt pensionsavtal så påverkas pensionsinsättningen jämfört med om man har FTP 2 . Detta tycker vi inte är rättvist någonstans och försöker få vår arbetsgivare att tänka om och se till att göra pensionsavsättningen som om man inte hade personalbil även för FTP 1! Anledningen till skillnaden är utformningen av hur pensionen betalas in i de olika systemen.

Jag tänker inte skriva så mycket mer om det nu, utan vill bara att ni ska veta att vi kommer fortsätta ta upp frågan med vår arbetsgivare för att få till ett avtal som gör att det blir en förmån som är lika för alla. Med avtalet som det ser ut idag gör nämligen att man får betala mer om man är under 40!

Men vi återkommer om hur våra diskussioner går och hur vi sen kommer rekommendera er som är under 40 att göra när det gäller personalbil.

Kanske bättre att cykla än att ha personalbil?

Kanske bättre att cykla än att ha personalbil?

Läs mer på länet om personalbil (OBS! intern länk som bara nås av anställda inom Länsförsäkringar)

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 18 december, 2012, in Allmänt and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

 1. Annica Eliasson

  7,5 basbelopp 2013 blir 27 812.50/månaden och det är väl bra för alla beresningsskyldiga besiktningsmän som inte tjänar 36 000/månaden eller???? Som beresningsskyldig är du skyldig att hålla bil. Nästa fråga är om vi ska betala över 500 kr /mån för att stå i garaget med den bil vi är skyldiga att hålla? Utomhusparkeringarna räcker inte till alla och de som kommer och åker flera ggr om dagen hittar naturligtvis ingen plats på personalparkeringen.
  Tänkte inte på det?

  • För det första så är det inkomstbasbelopp inte prisbasbelop.

   För det andra så ska man ja hålla sig med bil men kalla det inte förmån när det faktiskt blir dyrare än att köpa egen bil.

   Sist men inte minst så betalar arbetsgivaren tillbaka parkeringsavgiften om du är beresningsskyldig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: