Kontaktombudet! Örat mot rälsen

Vi har inom FTF något som kallas för kontaktombud. Ett kontaktombud kan antingen vara den enda fackliga representanten på ett företag om det är ett litet företag eller så som vi har det, någon som har koll där vi kanske inte har egna ögon och öron.

mg_9695

Kontaktombudet är ju också som överskriften syftar på, örat mot rälsen och hör vanligt vis hur det är ute på avdelningarna och kontoren/butikerna. I vissa fall så är det med kontaktombudet som man kan komma överens att lokalt om man vi göra någon förändring som enbart gäller ett visst kontor.

Vi väljer också att träffa kontaktombuden i alla fall 4 gånger per år, samt att vi försöker ha minst en utbildning per år för nya kontaktombud.

Vi tycker det är väldigt viktigt att vi har våra kontaktombud och att det finns folk som är intresserade av att vara det. Vanligtvis är det en ”inkörsport” till att sitta i personalklubbsstyrelsen längre fram om man har de ambitionerna.

Jag är glad att vi har våra kontaktombud som lyssnar av sina kollegor och som kommer till oss med frågor funderingar och även när det händer saker där ute i verksamheten som kanske inte är helt förankrad med personalklubben.

Idag kommer kontaktombuden vara med på vårt styrelsemöte och sen är det medlemsmöte! Och för att hylla våra kontaktombud ytterligare så kommer en av dem idag att bli månadens medlem! Ni får veta vem imorgon!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 21 januari, 2013, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: