Våga fråga Fredrik

utropstecken
Ja snart drar vår VD ut på Turné och kommer ha stormöten vid flertalet tillfällen.

VD Fredrik Berglund

VD Fredrik Berglund

Han har även skrivit på vårt intranät att man gärna får ställa frågor så att det blir en bra dialog på dessa möten.

Så min uppmaning är nu att ni vågar fråga Fredrik när ni har chansen.

Jag personligen får många frågor på vart bolaget är på väg och jag kan ju inte svara så som Fredrik kan.

Så ta nu chansen!

Vi ses och hörs! Trevlig helg!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 12 april, 2013, in Allmänt. Bookmark the permalink. 5 kommentarer.

 1. Hej Fredrik! Om det ska gå bra för Länsförsäkringar Stockholm är det väl viktigt att vi behåller duktiga och goda medarbetare hos oss? På kundecenter har de säljarna som är duktigast staffats med att få en drastiskt lönesänkning av provision de senaste månaderna. Det handlar om ungefär 3000- 6000 kr lägre lön varje månad. Ju bättre säljare du är desto lägre lön har du fått. Är detta verkligen något du som ny VD tycker verkar bra för verksamheten?

  • Hej Julia,
   Jag kommer skicka frågan vidare till Fredrik. Vill du ställa fler frågor gå in på vårt Intranät och skicka frågan från den nyheten som står om att man ska fråga Fredrik 🙂

  • Jag tänkte faktiskt mig på ett svar också Julia då jag varit med i processen gällande provisionerna. Och anledningen till att det är sänkta provisioner är att de provisioner som var före februari i år var baserade på att man tog alla typer av samtal. Den 1 februari har man ju delat upp så att det som jobbar med försäkra inte jobbar brett på samma sätt. Detta innebar att ca 30% av samtalen man tagit tidigare nu är borta. Ni som jobbar mot försäkra kan nu alltså ta ca 30% mer samtal som handlar om försäkra och då har ni även större chans att sälja mer än tidigare. Bara så att du förstår orsaken till sänkningen.
   //Lars Dahl

 2. Ja det kan vi förstå men nu har ju utfallet inte blivigt så, vilket är väldigt beklagligt. Det var väl meningen att vi skulle ligga på ungefär samma lönenivå, inte att alla säljare skulle få flera tusen kronor lägre lön varje månad? Det är ju en lönesänkning på 70000 per år!

  • Meningen är att om ni får 30% fler samtal ni kan sälja på så bör en 30% sänkning av provisionen innebära ungefär samma lönenivå. Fortsätter man ligga på samma försäljning som innan så ja då blir det en sänkning. Men då är snarare frågan hur företaget kan hjälpa er att höja försäljningen utefter de nya förutsättningarna och vad som då gör att man inte kommer upp i högre försäljning. Men det kan jag gärna fortsätta diskutera med dig via mail. Så skicka mig ett mail så kan vi prata vidare om det. //Lars Dahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: