Lönekartläggning, riktlinjer och medlemsaktivitet.

Ja nu har vi haft helg, och snart är vi lediga igen. Många dagar som ”försvinner” i maj känns det som

Men på få dagarna man faktiskt jobbat hittils i maj så har vi hunnit med en massa saker!

skylt

Vart ska vi? Ja ibland behöver vi riktning för det genom Policys och Riktlinjer

Riktlinjer har det här företaget en himla massa. Vissa måste vi ha för att Solvens II kommer kräva det, vissa saker kräver Finansinspektionen redan idag, och vissa finns för att vi ska veta vad som gäller på arbetsplatsen. Varje år går man igenom alla Policys och Riktlinjer då de ska gå bolagsstyrelsen ska ha koll på dem. Men frågan är hur bra koll har du på våra policys och riktlinjer? Det kan vara bra att du har det för brott mot riktlinjer och policys kan resultera i varningar och i värsta fall även att man blir av med jobbet. Är du osäker på vilka policys och riktlinjer du ska ha koll på, prata med din närmaste chef! Den viktigaste är våra Etiska riktlinjer som du ska läsa varje år och godkänna i ditt målkontrakt att du har koll på. Så in och läs, din chef kan visa dig var.

Lönekartläggning

Det är dags för lönekartläggning i år, dvs där man tittar på skillnaden i lön mellan män och kvinnor. Detta måste man göra var tredje år och sen åtgärda om det finns oskäliga skillnader. I år har DO (diskrimineringsombudsmannen) valt att granska vår lönekartläggning lite närmare pga att de gjorde det för 6 år sen och nu är det uppföljning. Ni som var med för 6 år sen kommer kanske ihåg att Hasse fick sitta i TV4:s morgonsoffa och berätta om det fantastiska jobb vi hade gjort. Men det kommer kräva en massa tid då det är väldigt viktigt att det blir rätt, för vi inte ska ha några oskäliga skillnader.

Sen så tänkte jag bara berätta igen om att vi kommer ha en medlemsaktivitet den 23:e maj i Bremenhuset. Det är Lensway som kommer tillbaka och vi ska hjälpa dig att skydda dina ögon med mera i sommar. Det kommer vara bra priser på solglasögon, tävlingar och möjlighet att prata med facket. Självklart kommer ni i region att kunna vara med och tävla och få erbjudanden. Sen kanske det kommer något smaskigt med posten! 🙂 Sen kommer jag och Maria Torpman att gå runt i huset och dela ut godsaker.

Förra året passade er Ordförande på att skaffa sig lite stil till sommarn.

Förra året passade er Ordförande på att skaffa sig lite stil till sommarn. Nu har du chansen den 23:e maj

Men ha nu en fortsatt trevlig vecka, som även den är kort för vissa! Ja eller så får man extra ersättning om man jobbar.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 6 maj, 2013, in Allmänt and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: