Almedalsveckan sätter snart igång

För andra året i rad kommer FTF – Facket för försäkring och finans att finnas i Almedalen!

Med vad är då Almedalsveckan?

Ursprunget till Almedalsveckan är de tal som Olof Palme varje sommar höll i parken Almedalen i Visby. Traditionen har sitt ursprung i ett improviserat möte som den dåvarande utbildningsministern och partiledarpretendenten hade i parken den 25 juli 1968 tillsammans med Krister Wickman. Palme talade då från ett lastbilsflak vid Kruttornet intill Almedalen. 1981 var första gången som samtliga partiledare fanns på plats.

Det må vara ursprunget men idag är det den största politiska arena för att prata politik och aktuella samhällsfrågor. Det pågår flertalet seminarier och det är också ett bra ställe att synas och att kunna påverka politiker. Det är som en massiv festival för lobbyister och folk som är intresserade av politiska frågor. Det släpps flertalet rapporter och undersökningar som verkar få bättre genomslagskraft under Almedalsveckan.

Jag tycker det är kul att vi är närvarande där och för första gången ska jag själv få vara där. Det kommer också finnas fler vassa FTFare finns på plats som ser till att FTF är ett fackförbund som syns och hörs. Om inte vi påverkar politikerna i våra frågor så är det ju ingen annan som gör det åt oss och flertalet arbetsgivarorganisationer är där. Vi från FTF kommer finnas på plats från söndagen den 30.e juni till fredagen den 5:e juli och du kommer kunna följa oss både på Twitter, Facebook,  Instagram och på litevassare.se

Vi kommer också att ha ett eget seminarium och mingel tillsammans med Finansförbundet med temat: Hur kan vi öka förtroendet i bank- och försäkringsbranschen. Detta finansmingel går av stapeln kl 16.00 den 3:e juli i TCO-parken. Vi har en paneldebatt där bland annat Peter Norman, Finansmarknadsminister och Bengt-Åke Fagerman, VD på Skandia kommer närvara. Senare kommer även Birgitta Ohlsson, EU-minister att ansluta till själva minglet.

Det kommer bli en intressant och rolig vecka där vi kommer kunna uppvakta många politiker och andra makthavare som vi säkerligen kommer ha nytta av inom vårt fackförbund.

Men vilka politiker tycker ni att vi ska uppvakta?

Jag kommer skriva om mina upplevelser av Almedalsveckan när den är slut så ni får ”The full Almedal experience”

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 26 juni, 2013, in Allmänt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: