Sverige fortsätter bryta mot EU-rätten gällande visstidsanställningar

Oj vad tungt det där lät tänker nog de flesta nu. Men jag lovar att göra det lite mer lättsmält.

Jag har tidigare skrivit om att en ändring i Lagen om anställningsskydd har gjort att man kan stapla olika typer av visstidsanställningar på varandra så att man i praktiken aldrig blir tillsvidareanställd (fast anställd). Detta har EU-kommission kommit fram till strider mot EU-rätten men den svenska regeringen har vägrat att ändra reglerna och hävdar att missbruk inte förekommer.

Men då vi i facket inte ger oss så lätt så har TCO med Samuel Engblom i spetsen (rätt så bra påhejad av TCOs Ordförande Eva Nordmark också skulle jag tro) nu gjort en undersökning som statistiskt bevisar att det visst finns missbruk. På TCOs hemsida kan du läsa mer om vad TCO anser och vad undersökningen visar. Men omräknat så visar den att ca 65 000 personer idag går på visstidsanställningar som sträcker sig över 5 år men man har fortfarande inte rätt till en tillsvidareanställning.

Samuel Engblom – Chefsjurist på TCO

Ok jag lovade att göra det mer lättsmält så jag ska sammanfatta lite.

Idag säger lagen att om man jobbat 2 år på visstidsanställning inom en 5-årsperiod har man rätt till tillsvidareanställning. Nu är det så att det finns flera typer av visstidsanställningar så som vikariat, Allmän visstid (för att klara av toppar eller tillfällig arbetsbelastning typ sommarjobbare), säsongsanställd (typ på skidort där man bara har öppet en del av året) och visstidsanställning för personer över 67 år. Det trixiga är att den där regeln om 2 år gäller varje typ av visstidsanställning var för sig! Dvs går du på vikariat i 2 år och sen får allmän visstid i 2 år och toppar det med ett par säsongsanställningar kan man alltså jobba hos samma arbetsgivare i över 5 år utan att man får en fast anställning.

law2

Man har alltså hittat ett sätt att kunna slita och slänga med arbetstagare lite som man vill utan att man behöver anställa dem på riktigt. Ja eller så gör man som Göteborgs Stad och säger åt dem att de inte är önskvärda längre när de börjar närma sig gränsen och så anställer man ny personal.

Så nu har jag raljerat lite, men det som jag vill få sagt är att jag tycker det är bra att TCO nu tagit fram lite siffror som man ska använda för att dra regeringen inför EU-rätten så att vi kan få en förändring på det här. Sen kan jag se arbetsgivarens sida av det hela också, och jag tycker Samuel sa det bäst i den debattartikel som var i DN i går. 

Tidsbegränsade anställningar behövs. Arbetsgivare måste ha möjlighet att ta in vikarier för anställda som är sjuka eller föräldralediga, anpassa personalstyrkan till en tillfällig ökning i efterfrågan eller pröva arbetstagare som man är osäker på. För många arbetstagare är en eller flera visstidsanställningar en väg in på arbetsmarknaden. Att under långa perioder vara visstidsanställd har dock många negativa effekter för individen – otrygghet, ekonomisk osäkerhet, stress och svårigheter att få lån eller bostad är bara några exempel. Reglerna för visstidsanställningar måste därför vara sådana att de skapar en balans mellan arbetsgivarnas behov av flexibilitet och arbetstagarnas behov av trygghet.

Så nu ska ni få fortsätta er dag igen och jag hoppas att det inte blev allt för tråkigt! Men sitter du fast i visstidsfällan? Hör av dig då för det är alltid bra att visa på en verklig person!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About Lars Dahl

38 årig man på södermalm som jobbar inom bank och försäkring. Smart, uppmärksam och älskar film och tv-spel. Har en åsikt om det mesta och det är Apples produkter som gäller!! Fackligt engagerad både lokalt och i FTFs Förbundsstyrelse. Alla åsikter är mina egna och speglar inte på något sätt hur FTF tycker.

Posted on 17 juli, 2013, in Allmänt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: