Kollektivavtalsmöte lockade ett 40-tal

Igår hade vi ett medlemsmöte gällande kollektivavtalet där Anna Söderqvist från FTFs kansli berättade lite om vad ett kollektivavtal är och vad som händer i förhandlingarna runt nästa års kollektivavtal.

Kollektivavtal Anna

Bland annat gick Anna igenom att FTFs kollektivavtal hör till arbetsmarknadens starkaste. Det är de för att FTF har nått framgång i förhandlingarna med arbetsgivarna år efter år. Några exempel är att anställda i försäkringsbranschen har kortare arbetstid, bättre lön och fler lediga dagar än många andra på arbetsmarknaden.

Vad är kollektivavtalet värt? 

med_och_utan_avtal

Det pratades också om vilka yrkanden vi har i årets avtalsrörelse samt när vi tror att vi är klara. Men då vi fortfarande är mitt i kollektivavtalsförhandlingarna och då alla medlemsmöten runt om i landet inte är genomförda än så kommer vi inte kunna avslöja något mer. Det kommer nog tids nog 😉 

Möte kollektivavtal

Medlemmarna lyssnade intresserat.

Under pågående förhandlingar kan ni medlemmar ibland uppleva att de får för lite information. Eftersom en förhandling handlar en hel del om taktik vill ingen av parterna röja för mycket om hur de tänker lägga upp sin argumentation eller hur de ser på möjligheterna att komma överens.

Det pratades också om några ”hjärtefrågor” som är svåra att ha med i ett kollektivavtal men som vi i FTF kommer jobba mycket med under de kommande 2 åren. De frågorna är jämställda löner och stress. Det vi är överens med FAO om är att frågorna måste lösas lokalt men de centrala parterna kan underlätta och stödja det arbetet. Men det tänkte jag att vi skulle prata mer om en annan gång! 

Men jag lämnar er med en fråga:
Vad skulle du vilja se i vårt kollektivavtal som inte finns där idag? 

Vi ses och hörs!

Lars Dahl
Ordförande FTFs personalklubb Länsförsäkringar Stockholm
Ledamot i FTFs Förbundsstyrelse

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 19 november, 2013, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: