Årets julklapp är här! Nytt avtal klart!

Kollektivavtalet mellan FTF och arbetsgivarorganisationen FAO är nu klart.

god_jul2012

Avtalet, som är tvåårigt, börjar gälla den 1 april 2014 och är en förlängning av det nuvarande avtalet. Lokal lönebildning är fortsatt modellen för lönesättning i branschen. Det betyder att det är vi lokalt som ska komma överens med arbetsgivaren om hur lönerna ska sättas och hur stora löneökningar på företaget ska vara.

I avtalet finns precis som tidigare också en så kallad stödlösning som används om vi och arbetsgivaren inte kan komma överens ett lokalt löneavtal. Löneutrymmet i stödlösningen är 2,3 procent.

Under förhandlingarna fördes också givande samtal om orsakerna till en relativt höga sjukfrånvaron i branschen. FTFs undersökningar liksom FAOs statistik tyder på att det finns ett samband mellan stress/sjukfrånvaro och starkt styrt bundet arbete. Som ett första steg för att få ökad kunskap och kunna sprida information i frågor om stress, sjukfrånvaro, arbetsorganisation och ekonomiska förutsättningar kommer FAO och FTF gemensamt att arrangera ett seminarium för FTFs förbundsstyrelse och FAOs förhandlingsdelegation, med inbjuden extern expertis.

Både vi och FAO är överens om att de här frågorna är mycket viktiga för branschen, men är inget som man löser genom kollektivavtal. Tillsammans ska vi i stället öka kunskapen och sprida information i branschen och stötta parterna lokalt. För det är där arbetet måste utföras, säger Bengt Ericson, förhandlingschef på FTF.

En annan fråga som diskuterats är hur de oförklarade löneskillnaderna mellan män och kvinnor ska minska. Även inom detta område kommer FTF och FAO satsa på gemensam kompetensutveckling.

– Vi är nöjda med resultatet i förhandlingarna och ser mycket positivt på de fortsatta diskussionerna med arbetsgivarna i de här, för medlemmarna, mycket viktiga frågorna, säger Bengt Ericson.

I själva protokollet finns också en skrivning gällande utbetalning av semesterersättning före semestern, där parterna är överens om att det är en viktig fråga för många av våra medlemmar. Därför uppmanar de centrala parterna att man löser detta lokalt och om det inte går kommer man under löpande avtalsperiod ta upp frågan igen.

Det är ingen råsaftscentrifug men jag tycker det är en bra julklapp ändå! Detta innebär att vi redan i januari kan börja titta på hur lönedialogerna ska se ut samt förhandla det lokala löneutrymmet. Detta innebär förhoppningsvis att vi är klara före 1 april så ni kan få er löneökning direkt och inte i efterhand.

Juleljus

Så jag vill passa på att önska alla våra medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År och hoppas ni gillar presenten!

Nu kommer vi ta julledigt och är tillbaka igen den 7 januari!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 19 december, 2013, in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: