Löneavtalen är klart och ger i år minst…

pengar_205x163

Jag kunde inte låta bli att hålla på det lite till så jag är säker på att ni faktiskt läser allt och inte bara överskriften 🙂

Men det lokala löneavtalet på Länsförsäkringar Stockholm ger FTFs kollektiv minst 2.3% i löneökningar. Det är individuell lönesättning vilket innebär att vissa kan få mer och vissa få mindre.

Diskussionen har varit uppe om att ha ett generellt påslag men det har vi inte fått något gehör för. Däremot har det gjort att vi har haft en bra diskussion om vad som ska ge löneökningar och vad som menas med en normal arbetsinsats. Självklart spelar saker som nuvarande lön, arbetsinsats, och det ansvar som tjänsten kräver roll också. Har man högre lön än andra så förväntas man också att prestera mer och vissa tjänster kräver mer än andra, men så har det ju alltid varit.

Det kommer även i år att bli lönedialoger i 2 steg. Den första dialogen handlar om dig som medarbetare och det är din chans att visa din chef vad det du har presterat och då även mer än bara vad eventuella försäljningssiffror eller antal skador man reglerat visar. Man kan där direkt tala om vad man har för förväntning på löneökning.

Sen ska chefen efter hen har haft alla första dialoger med sin grupp ta och sätta sig ner och fördela löneökningarna inom gruppen med din första dialog i tanken samt den samlade bedömningen som chefen gör.

Därefter har ni dialog nummer två där chefen mer går igenom ditt resultat och hur hen sett på din insats under förra året. Därefter kommer det ett lönebud från chefen och därefter väljer du om du är överens eller inte med chefen. Är det så att du tänker göra dig ej överens behöver du prata med oss i personalklubben så vi kan företräda dig på bästa sätt i slutförhandlingen.

Men vi kommer komma ut med mer information där vi kommer erbjuda rådgivning och lite träffar för att prata löneavtal, men det kommer under nästa vecka.

Men vad tycker vi i personalklubben om att vi fått ett avtal på minst 2.3% i löneökningar för kollektivet? Vi hade hoppats på en högre procentsats ska jag vara ärlig att säga. Vi hade långa diskussioner om detta och det faktum att vi haft en tuff arbetssituation och att man borde ta hänsyn till det även i lönesättningen. Nu skriver vi ju MINST före procentsatsen vilket klargör att vi tycker att företaget borde ge mer och vi har tidigare år fått mer än bara den siffra som satts.

Sen har vi självklart förståelse för att företaget måste komma på fötter innan man kan lägga för mycket på löneökningar och vår ledning har också ett ansvar inför både våra kunder och styrelse. Sen har vår VD också sagt att hans intention är att göra mer för medarbetarna så som den kick-off vi ska ha, vilket också kommer kosta pengar. Visst det kanske låter som löften som inte går att ta på än, men jag och Maria Torpman som förhandlat tror verkligen på Fredrik och hans intentioner. Jag vet att ni kommer märka att det görs mer för att peppa oss i personalen att göra bra ifrån oss, och jag tror verkligen inte att Fredrik kommer göra oss besvikna där.

Vi kommer också fortsatt ha en dialog om de förmåner vi i personalen har för att se om vi kan göra mer där också vilken jag tycker vi får bra gehör för. Vi har bara inte velat hamna i att vi inte får ett löneavtal för att vi fastnar i utredningar om personalförmåner och som sagt jag tror verkligen av hela mitt hjärta att Fredrik håller det han lovar.

Sen har vi dessutom ett år kvar av vårt avtal och av lönemärket som det heter så över tid tror jag att vi kommer ha samma löneutveckling som resten av branschen.

Men nu ska jag inte tråka ut er med mer text utan vi återkommer med mer detaljer och information. Du kan läsa Löneladda för att förbereda dig och har du några frågor eller funderingar om vårt lokala avtal är du välkommen att prata med mig eller Maria Torpman.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 4 mars, 2014, in Allmänt. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: