Distributionsmodeller företag, arbetsmiljöarbete, rådgivning om lön, Kick off, samverkansmöten med mera

Ja det är inte så att det fackliga arbetet står stilla direkt utan det händer saker hela tiden.

Foto av Naomi Olofsson

 

Vi får dessutom vara med och påverka på ett mycket bra sätt i de delar där det är relevant att vi har samverkan och medbestämmande.

Vi har pratat mycket med arbetsgivaren om vad fackligt medbestämmande är och hur vi vill jobba med det framåt. Det enda jag kan säga är att jag ser mycket positivt på vad vi kommer fram till och det kommer dessutom skapa ett öppet företag.

Men som överskriften säger så arbetas det med distributionsmodell för affärsområde företag och där går arbetet framåt vilket är ett måste så det kan börja säljas på allvar, eller vad säger ni?

Vad gäller arbetsmiljöarbetet hos oss kommer vi kommer med mer information om det arbetet snart och tala om vad vi har för tankar och idéer där, för där kommer våra kontaktombud kunna vara involverade också!

Gällande rådgivning inför lönedialogerna så är det ett 10-tal som tagit chansen och om du känner att du behöver hjälp och stöd så tveka inte att höra av dig! Klicka då här!

Samverkansmöten pågår också hela tiden inom både privat, företag, kundcenter, rådgivning med flera. Ja vi har ju även ledningsgrupp en gång i månaden där vi går igenom mer företagsövergripande saker samt att det sker samtal hela tiden om saker som händer inom företaget.

Sist men inte minst vill jag tacka alla som var med på Kickoffen för en trevlig eftermiddag och kväll! Det där gör vi om eller hur? 🙂

Har du några frågor eller funderingar på hur det fackliga arbetet går här hos oss, tveka inte att höra av dig!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 25 mars, 2014, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: