Löneförhandlingarna är nu klara

pengar_205x163

Som jag skrev häromdagen så var vi ju i slutskedet av löneförhandlingarna och nu är vi klara!

Under avslutande förhandling har vi gått igenom alla FTF-medlemmars löner där vi naturligtvis ägnat mest tid åt att titta på de som var ”ej överens” men även personer där vi tycker att löneutvecklingen varit låg och det inte varit på grund av att man har en hög lön sen innan. Det finns ju nämligen de som har en historisk lön eller där man blivit placerad i en ny tjänst där löneläget är lägre än den lönen man har.

Men efter intensiva och konstruktiva diskussioner så har vi alltså kommit överens om löneökningarna för FTFs kollektiv. Enligt avtalet skulle företaget dela ut minst 2.3% i löneökningar och det har de gjort. Vi har också lyckats få justering på vissa personer där jag och Maria Torpman som varit förhandlingsdelegation argumenterat utifrån de argument som vi fått in av er medlemmar.

Men just nu håller cheferna på att återrapportera till alla som varit ej överens och efter det ska jag och Maria återkoppla till dem så snart vi kan. Vissa har redan fått återkoppling och ni andra kommer att få så snart vi har möjlighet.

Foto av Naomi Olofsson

Vid ett senare tillfälle hade jag tänkt beskriva mer i detalj hur våra löneförhandlingar går till samt att ni kommer alla få en enkät om hur ni upplevt årets lönedialoger.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 9 maj, 2014, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: