Viktigt med pauser i arbetet

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det tomt på många platser på jobbet för folk har semester.

mycket papper

Mycket i inkorgen?

Ja nu är semestrarna i full gång och det innebär att det är lite färre personer på jobbet och det kan ju göra att man får mer att göra än vanligt.

Det som då är viktigt att tänka på är att faktiskt ta pauser för har man mycket att göra eller om det ringer mycket så är det nästan ett måste att i alla fall ta några minuter att ta kaffe, sträcka på benen eller vad som. Man kanske inte kan gå iväg 15-20 minuter om det ringer mycket men att ta 5 minuter lite då och då är bra för att minska både stress och förslitningsskador som kan bli för att man sitter och spänner sig för att det är mycket.

I vissa extrema fall kan en arbetsgivare säga att man inte kan ta raster för att det kanske hänt något så som att internetsidan är nere eller något är fel med kortdragningar eller liknande. Då kan det ju ringa väldigt mycket under en begränsad period. Det är dock inte ok att det alltid blir indragna raster bara för att man planerat bemanning fel eller på grund av att det är semester.

Så ta hand om dig och även dina kollegor och se nu till att ta nån paus då och då! Och ta gärna kontakt med oss i fackklubben om du upplever att du har svårt att få ta rast.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 11 juli, 2014, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: