Semestertillägg före semestern, årliga lönekartläggningar och Livplan 2018

Ja detta är bara några av de sakerna som tar vår tid just nu och fler saker är på gång. Det var nu ett tag sen ni fick en ordentlig rapport om vad som händer med det fackliga arbetet hos oss så nu är det dags! Det har varit en höst fylld med saker som inte bara rör vårt bolag utan hela gruppen samt FTF centralt. Som ni vet är jag ju engagerad i alla de delarna och allt tar sin tid. Sen har vi nu gjort klart med den fackliga organisationen som gör att fler saker ska kunna tas direkt med närmaste kontaktombud i gruppen eller på enheten. Det jobbet behöver fortfarande finslipas lite så det fungerar så bra som möjligt.

pengar_205x163

Men senast idag så satt vi och hade inledande samtal om semestertillägg där vi lagt fram att ni våra medlemmar vill ha utbetalningen av denna extra semesterersättning utbetald på juni månads lön och inte efter du haft semestern. Vi har nu fått höra några av arbetsgivarens argument och bemött dem. Men min intention är att vi ska ha utbetalning av det extra semestertillägget i juni, eller åtminstone den största delen av semestertillägget.

Lönekartläggning

Gällande årliga lönekartläggningar har vi också diskussioner om att vi borde ha dessa varje år istället för var tredje år som lagen kräver. Detta för att se till att det inte finns oförklarade löneskillnader mellan män och kvinnor och om det nu skulle finnas så rättar man till dem oftare. Nu har vi inga problem med detta enligt senaste kartläggningen men har vi en bra arbetsprocess med detta så blir det då en naturlig del vi jobbar med hos oss. Att säkerställa att vi verkligen inte har några oförklarade löneskillnader gör ju också att vi som företag uppfattas på ett positivt sätt, något vi strävar efter eller hur? 🙂

Sen har vi Livplan 2018, dvs det jobbet som Fondlivbolaget håller på med för att vi ska se till att gruppens livförsäljning ökar, pågår för fullt och där finns inte så mycket jag kan dela med mig av än, men vi i FTF är inblandade för att ta till vara på våra medlemmars villkor.

mg_9695

Sen finns det massor med saker i det dagliga arbetet vi är med i för att ta tillvara på era villkor och vi har ett bra samarbete med arbetsgivaren men som sagt det finns saker som behöver finslipas hos båda parter. Tillsammans bygger vi i alla fall grunden för ett framgångsrikt företag där vi alla ska trivas, även om det kan vara tung arbetsbörda för många just nu.

Har du frågor om vad som händer fackligt på just din avdelning, så fråga gärna ditt kontaktombud som kan fråga vidare om hen inte har alla svaren själv!

Ha nu en fantastisk vecka!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 10 november, 2014, in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: