Resultatet från medarbetarundersökningen

enkät

Medarbetarrelationer, kundrelationer och lönsamhet hänger ihop. Forskning visar att engagerade och lojala medarbetare som har bra chefer, också har mer nöjda och lojala kunder. Visst låter det logiskt? Det tyckte företaget och vi också!

Därför valde vår arbetsgivare i samarbete med oss i facket en annan leverantör för vår medarbetarundersökning som riktar in sig på att ta pulsen på just dessa frågor.

Undersökningen i stort visar på att vi har hög grad av respekt i grupperna och man har stor kännedom om mål och vision samt stort förtroende för ledningen. Ja konstigt vore det om vi inte kände till mål och vision vid det här laget så det är ju bra att undersökningen visade det 🙂

Ni kan läsa mer om undersökningen på vårt intranät idag och där står det att även om det är ett bra resultat i det stora hela så visar undersökningen att vi har områden vi måste jobba med. Vi behöver titta på delar som arbetsmiljö, arbetsbelastning och kvalitén på medarbetarsamtalen. Sen varierar naturligtvis svaren från grupp till grupp också och det är viktigt nu att jobba med resultatet både i respektive arbetsgrupp och på övergripande nivå.

Men nästa vecka kommer alla chefer att få resultatet för sina respektive grupper och i början av nästa år ska grupperna jobba med resultatet.

Jag är nöjd med hur medarbetarundersökningen gått till i år och det är bra att det verkar som om man svarat ärligt. Undersökningen har varit helt anonym och det finns inget sätt att kunna urskilja vad någon svarat. Saker som ålder och kön kommer inte cheferna att se utan det har vi bara sett på övergripande nivå för hela företaget.

Det var 92% som svarade på undersökningen vilket är väldigt bra och väldigt högt deltagande om man jämför med andra företag!

Lite mer siffor:

   LFStockholm Benchmark 
 Nöjd medarbetarindex – NMI            86            84
 Ledarskapsindex – CLI            74 72
 Engagemansindex – EI            80 77
 Arbetsgivarattraktivet – NPS*           30 7

* Det interna varumärket mäts enligt ett värde som heter Net Promotor Score – NPS.

Har du fler frågor eller funderingar kring medarbetarundersökningen är det bara att ställa dem!

Vi ses och hörs!

Lars Dahl

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 15 december, 2014, in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: