Avslutande förhandling för lönedialogerna är snart klar

Ja nu har ni fått vänta länge på att få besked i hur det gått i de avslutande löneförhandlingarna.

Möte FTF

Men det är så att många dagar försvann i april med ledigheter och det är inte lätt att få ihop allas kalendrar. Men snart är vi klara och med start nästa vecka hoppas jag att beskeden börja komma ut till er som varit ej överens. Det är er chef som kommer att lämna besked till dig som varit ej överens i första hand och sen kommer vi i personalklubben ta kontakt med dig för att se om du vill ha någon ytterligare kommentar från oss. Men allt hänger på att vi blir

pengar_205x163

Det vi tittat på i de avslutande förhandlingarna är hur bedömning av din prestation varit i första hand, alltså om vi anser att man gjort en rättvis och korrekt bedömning och om då den höjning eller uteblivna höjningen är relevant utifrån det. Vi har inte tittat på att man anser att man borde ha mer i lön i den tjänsten man har för att man tycker att man ligger efter eller vissa kollegor har mer i lön. Ibland har detta dock kunnat vägas in men verkligen i undantagsfall. Vi har individuell lönesättning och det gör att det kan variera i lön mellan kollegor.

Gällande jämställda löner håller vi på att göra klart den lönekartläggning som vi påbörjade i början av året också men är det korrigerar som måste göras där så sker ju det utanför löneförhandlingarna.

Men vi kommer i år att skicka ut en enkät till alla medlemmar om hur ni upplevt lönedialogerna så vi kan ta med oss det nästa år.

Vill du kommentera årets lönedialoger kan du också göra det under det här inlägget eller maila oss i personalklubben.

Vi ses och hörs!

Lars Dahl
Ordförande i FTFs Personalklubb
Länsförsäkringar Stockholm

Annonser

About FTF-LF Stockholm

Vi är Personalklubben på Länsförsäkringar Stockholm för FTF. Vi står på våra medlemmars sida och förhandlar med arbetsgivaren gällande lokala kollektivavtal, personalärenden och i medbestämmandefrågor.

Posted on 4 maj, 2015, in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: