Vad är 6 Vägar Framåt?

Under perioden 30 mars–8 april 2011 genomförde FTF, i samarbete med Novus Opinion, en webbaserad medlemsundersökning om medlemmarnas förväntningar på FTF och de fackliga företrädarna. Nära 4 500 svar kom in.

Resultatet från enkäten visar att medlemmarna vill att FTF ska arbeta med traditionella fackliga frågor som till exempel lön och arbetsmiljö. Hela 97 procent vill kunna vända sig till FTF när det gäller frågor kring omorganisation och uppsägningar. Nästan lika många, 91 procent, säger att de vill och också skulle, kontakta FTF om de har frågor om lön och löneutveckling.

Medlemmarna vill också att FTF ska arbeta med frågor om arbetsmiljön och då framför allt stress på grund av hög arbetsbelastning.

– Vi finns alltid till stöd för medlemmar som har behov av att få råd när deras arbetssituation känns ohållbar. Men det här är ett område där vi behöver öka vår kunskap och förstärka vårt arbete, konstaterar Andreas Westerius, förbundssekreterare.

FTF kommer därför skicka ut ännu en enkät som handlar just om den psykosociala arbetsmiljön i försäkringsbranschen.

Enkätresultatet visar vidare att de medlemmar som känner till vilka de valda FTF-representanterna är, har förtroende för dem. Man anser att de är tillgängliga, engagerade och kompetenta – vilket också är egenskaper som man värderar högt. Det finns också ett intresse bland medlemmarna för att engagera sig och kunna påverka mer i fackliga frågor på arbetet. Intresset för att ta fackliga uppdrag är störst bland de yngre åldersgrupperna.

– Av enkäten kan vi utläsa att medlemmarna gillar sina fackliga företrädare, men också att intresset för att själv vara med och påverka är större än vad vi ibland tror. Det här är ett intresse som vi ska se till att ta tillvara på, konstaterar Andreas Westerius.

Resultatet från enkäten kommer vara till stor hjälp i FTFs utvecklingsarbete framöver. Vi kommer bland annat intensifiera arbetet när det gäller stress och psykosocial arbetsmiljö.

Tack alla ni som svarade på enkäten!

Hur resultatet blev för Länsförsäkringar och Länsförsäkringar Stockholm kan ni komma till HÄR eller välja i menyn ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: